• A +
  • A -
  • print

Pas På Hørelsen - råd og vejledning i sund omgang med lyd

Pas På Hørelsen sender idékatalog til politisk debat på Folkemødet 2016

Sund mad og ”sund musik” på Folkemødet 2017

Ifølge WHO er mere end 800.000 danskere ramt af hørenedsættelser. Vi er dagligt omgivet af støj og høj musik og børn og unge er særligt i farezonen p.g.a. musik fra telefoner og tablets. 

PAS PÅ HØRELSEN sætter fokus på nedsat hørelse som en truende folkesygdom og byder på Folkemødet 2017 velkommen til en hel dag med debat, dialog, høretest og information.

Det foregår i og ved Sundhedsparlamentets telt d.17.06. kl.10-17.30.

Dagen rundes af med et åbent telt, hvor du møder politikere og eksperter indenfor hørelse, mens vi i ”Madøret” byder på musik i lav lydstyrke og smagsprøver på sund mad af gode råvarer.


Hvor gamle er dine ører? Tag testen her!

Pas På Hørelsen er et tiltag fra DMF i samarbejde med GN Hearing, der sætter fokus på musikeres hørelse. Hørelsen er en musikers vigtigste redskab og høreproblemer er det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere.


Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen.

Høreproblemer kommer bl.a. fra eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.

FÅ RABAT: Som DMF-medlem får du 15 % rabat på formstøbte in-ears og høreværn hos Audiovox


Tidligere ambassadører

Waqas Qadri, Outlandish
Per Vers, rapper
Kim Zorde, kapelmester X Factor-bandet

Ved tidligere arrangementer med Pas På Hørelsen har du kunnet møde:

Waqas Qadri fra Outlandish, der er førstegangsbruger af in-ear monitors. Han delte ud af sine første erfaringer med løsningen.

Per Vers, der sidste år begyndte at bruge in-ear-systemet. Han fortalte om de erfaringer, han har gjort sig det seneste år.

X Factor Trioen er superbrugere af in-ear-systemet. De demonstrerede, hvordan de bruger systemet, og forklarede om fordele og ulemper som musiker. Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Musiker og forfatter Henrik Strube har selv tinnitus, og har gennem årene skrevet både artikler og bøger om høreskader. Som vært aftenen igennem fortalte han om forskellige hørelidelser, samt give gode råd til musikere om, hvordan man kan passe på hørelsen.

Audiologopæd Susanne Nemholt arbejder til daglig arbejder med menneskers høreproblemer: høretab, tinnitus og lydoverfølsomhed. På Pas På Hørelsen-touren holdt oplæg om tinnitus og høreskader.


Videoer
Aktuelt om musikersundhed

Har du tinnitus, og er du interesseret i at deltage i forskning?

06.02.2017

I sit speciale skal Josefine Juul Jensen, stud.cand.audiologopædi, undersøge, om tinnitus belaster hjernen når man lytte

Stress hos orkestermusikere sat under lup

19.05.2014

Forskning viser, at orkestermusikere er mere udsatte for stress end andre. Men at stressniveauet stiger i forbindelse med koncerter er ikke overraskende, siger speciallæge Jesper Rasmussen fra...


Rabat på høreværn

Få støbt ørepropper med mulighed for in-ear-monitor-system. Medlemmer af Dansk Musiker Forbund får hos Audiovox 15 procent rabat. Hent rabatbevis

Sådan får du skattefradrag

Er du professionel musiker kan du trække dine formstøbte musikerhøreværn fra på årsopgørelsen. Læs mere!