• A +
  • A -
  • print
  • Send videre

DMF lancerer kampagne for hørelsen

20. apr. 2012 af Morten Fischer DMF

Dansk Musiker Forbund sætter fokus på hørelsen med fire musikalske temaaftner på spillesteder i maj, så musikere kan få ny viden om deres vigtigste redskab – ørerne – og om hvordan de beskytter deres hørelse bedst mulig.

Rapperen Per Vers har ikke tidligere prøvet formstøbte in-ear monitors, men vil fortælle om sine kommende oplevelser med dem ligesom, der bliver mulighed for at få taget afstøbninger på aftenen.

De fire temaaftener sidst i maj i Aalborg, Aarhus, København og Odense vil byde på navne som Per Vers, der er førstegangsbruger af in-ear-systemet samt X Factor Trioen, der er superbrugere af in-ear-systemet.

Tilmelding efter først-til-mølle her

Anders Laursen, formand for DMF:

”Dansk Musiker Forbund har altid sat fokus på musikernes arbejdsvilkår - ikke mindst hørelsen, som er så vigtig for musikeren.
Vi håber derfor, at mange musikere vil benytte sig af muligheden for at få både information om hørelsen, blive underholdt af kolleger og endelig har muligheden for at erhverve personligt formstøbte ørepropper.” 

Musiker og fagbladsredaktør Henrik Strube, der selv har tinnitus, og gennem årene har skrevet både artikler og bøger om høreskader bliver vært aftenen igennem. Psykolog Philip Sibelle fra Tinnitusklinikken fortæller om, hvad der sker med én, og hvad man skal gøre, hvis man har fået en hørelidelse.

Hørecentret Audiovox præsenterer publikum for formstøbte ørepropper og in-ear-produkter. Og tilbyder støbning af in-ear-propper samme aften med særlig DMF-medlemsrabat på 25 % (10 % til ikke-medlemmer). 

Der bliver også mulighed for at prøve hørevenligt gear, bl.a. Silent-instrumenter fra Yamaha, elektroniske V-Drums fra Roland og det lydløse ”øvelokale” Jamhub fra Crafton.

Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen. Høreproblemer kommer bl.a. fra deres eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.

Dansk Musiker Forbund sætter med de fire temaaftner fokus på, hvordan man kan forbedre musikeres, musikunderviseres og lydfolks arbejdsmiljø, og vil samtidig sprede budskabet om at passe på hørelsen. Derfor er arrangementerne gratis for alle musikere.

Tilmelding efter først-til-mølle her

Nyheder fra MUSIKEREN

De vandt Carl Prisen 2015

17.04.2015

I går løb den tredje uddeling af Carl Nielsen Prisen af stablen. Opkaldt efter en af Danmarks største komponister fejrer den årlige pris musikalske talenter i alle genrer med en fællesnævner, der...

Snart klar til DMF Livepris og Talentpris 2015

15.04.2015

Den 11. maj uddeles DMF Livepris og Talentpris for andet år i træk. Hør sidste års vindere af Talentprisen Electric Elephants og Frederik Valentin, fortælle, hvordan det går med...