• A +
  • A -
  • print

Slagkraft i Holstebro

23.01.2012 af Morten Fischer

Boomerang – et band vender tilbage til hjemstavnen og viser de andre lokale håbefulde unge bands, at det er inden for rækkevidde at slå igennem - det var formålet med UrU’s (DMF’s ungdomsrådsudvalg) initiativ i Holstebro.

Christian Windfeldt, UrU

Se web-tv med interview og klip fra aftenen nedenfor...

”Storebrorbandet” Hunch Bettors fra Holstebro, som tidligere har vundet bl.a. Karrierekanonen og er godt på vej med en karriere med base i København, slog et smut forbi Folkedanserhuset i udkanten af Holstebro på deres danmarkstour, hvor de gav koncert sammen med ”lillebrorbandene” Dream Say Oh fra Holstebro og Kid Is (nu med navnet As poems go) fra Sønderborg.

”Det blev virkeligt et ungdoms/undergrundsarrangement, som var meget fremadskuende – og i Holstebro fik de en oplevelse af, at ’vi kan sgu noget herude!’ Og det var hele bagtanken med arrangementet: ’Hov, nu kommer der nogen hjem, som er blevet til noget og laver noget sammen med nogen, der stadig er her.’ Så kan man pludselig se, ’vi er fede i den her by’. Det passer ikke, at det kun foregår i København eller Aarhus. Man får noget selvtillid ude i provinsen… for alle de fede bands kommer alligevel derfra, ik’?” griner Christian Windfeldt og Benjamin Graneberg, der sammen med resten af UrU har været idémagere til eventen, der fandt sted i november.

Den lokale DMF-afdeling i Holstebro fik arrangementet på benene og skabte opmærksomhed omkring det, så mere end 100 unge dukkede op og havde en positiv oplevelse med DMF som værter. Lokale unge kræfter gjorde en kæmpe indsats, bl.a. Jakob Lauritsen, der er fagligt aktiv i sin lokalafdeling: ”Vi fik givet alle bands en god oplevelse af at spille, og tilmed fik de en ordentlig betaling for det i organiserede rammer med kontrakter, hvilket også gav dem lidt viden om, hvilke ting man skal være opmærksom på her. Publikum fik en aften med tre gode bands, og alle hyggede sig. Forhåbentlig kan arrangementet inspirere lokale kræfter til at lave lignende arrangementer, hvor man også giver musikerne betaling som fortjent,” siger Jakob Lauritsen.

”Det var en kæmpe succes,” fastslår formand i DMF Holstebro Henrik Højbjerg. ”Der var en kanongod stemning.” Det blev også til en håndfuld nye medlemmer til DMF, fortæller formanden, der betegner aftenen som ”en rigtig god oplevelse’, og alle i Holstebro er friske på at lave et tilsvarende arrangement en anden gang.”


UrU

UrU er DMF’s landsdækkende ungdomsråd. De er ikke politisk valgt, men en taskforce, der kommer med indspark og idéer til nye tiltag, der kan tiltrække nye unge medlemmer og holde på dem, der er. Boomerang-projektet har været i støbeskeen i nogle år, inden det blev realiseret i november 2010. Det var også URU, som stod bag idéen med SWOP, som gav mulighed for udveksling af bands mellem byerne Skagen, Grenå, Aarhus og København. Bagtanken med projekterne er også, at de bliver selvkørende rundt omkring i landet.

”Det var en kæmpe succes,” fastslår formand i DMF Holstebro Henrik Højbjerg oven på UrU-arrangementet.
Nyheder fra MUSIKEREN

To nye kunstfonde for gamle penge

13.12.2017

Regeringen og Dansk Folkeparti er på finansloven for 2018 blevet enige om etableringen af to nye regionale kunstfonde: Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond. De to fonde finansieres ved at reducere...

Julen er streamingernes fest

12.12.2017

Streamingtjenesternes indtog påvirker også indtjeningen, når det gælder julehits. Særligt ét hit overrasker og udfordrer gamle klassikere som ’Jul – Det’Cool’.

Relaterede nyheder