• A +
  • A -
  • print

Pas På Hørelsen

Pas På Hørelsen sender idékatalog til politisk debat på Folkemødet 2016

Idékatalog fra eksperterne til politikerne

DMF har i mange år beskæftiget sig med høreskader og forebyggelse inden for musikbranchen. Disse erfaringer indgår nu i et idékatalog, som eksperter og politikere skal diskutere på Folkemødet 2016.Det sker til et såkaldt "Brain Box" arrangement, lørdag den 18. juni fra kl. 16.00 - 17:00 i "Sundhedsparlamentet, Havnegade 43, Allinge.

Moderator:
Lillian Gjerulf Kretz

Se hele panelet med politikere og eksperter her 


Kom og få testet hørelsen - eller en snak om, hvordan man undgår høreskader

Pas På Hørelsen holder en række side-events i forbindelse med hovedarrangementet på Folkemødet.

Kom og mød folkene bag informationskampagnen. Få en høretest, gode råd om forebyggelse af høreskader, en snak om støjpolitik og meget mere

Fredag den 17. juni, kl 13-15 og kl 16-18
Lørdag den 18. juni, kl. 16-18

Mød Mads Christian

Lørdag den 18.6 kl. 14-16.

Hør hvorfor og hvordan den unge musiker passer på sin hørelse. Mads Christian spiller også i forlængelse af debatten, som er mellem kl. 16-17.


Hvor gamle er dine ører? Tag testen her!

Pas På Hørelsen er et tiltag fra DMF i samarbejde med GN Hearing, der sætter fokus på musikeres hørelse. Hørelsen er en musikers vigtigste redskab og høreproblemer er det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere.


Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen.

Høreproblemer kommer bl.a. fra eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.

FÅ RABAT: Som DMF-medlem får du 15 % rabat på formstøbte in-ears og høreværn hos Audiovox


Tidligere ambassadører

Waqas Qadri, Outlandish
Per Vers, rapper
Kim Zorde, kapelmester X Factor-bandet

Ved tidligere arrangementer med Pas På Hørelsen har du kunnet møde:

Waqas Qadri fra Outlandish, der er førstegangsbruger af in-ear monitors. Han delte ud af sine første erfaringer med løsningen.

Per Vers, der sidste år begyndte at bruge in-ear-systemet. Han fortalte om de erfaringer, han har gjort sig det seneste år.

X Factor Trioen er superbrugere af in-ear-systemet. De demonstrerede, hvordan de bruger systemet, og forklarede om fordele og ulemper som musiker. Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Musiker og forfatter Henrik Strube har selv tinnitus, og har gennem årene skrevet både artikler og bøger om høreskader. Som vært aftenen igennem fortalte han om forskellige hørelidelser, samt give gode råd til musikere om, hvordan man kan passe på hørelsen.

Audiologopæd Susanne Nemholt arbejder til daglig arbejder med menneskers høreproblemer: høretab, tinnitus og lydoverfølsomhed. På Pas På Hørelsen-touren holdt oplæg om tinnitus og høreskader.


Videoer
Aktuelt om musikersundhed

Stress hos orkestermusikere sat under lup

19.05.2014

Forskning viser, at orkestermusikere er mere udsatte for stress end andre. Men at stressniveauet stiger i forbindelse med koncerter er ikke overraskende, siger speciallæge Jesper Rasmussen fra...

Pas På Hørelsen: Lydoverfølsomhed kan behandles

01.11.2013

Til Pas På Hørelsen-arrangementerne kan du opleve eksperter fortælle om, hvordan du kan håndtere din lydoverfølsomhed bedst.


Rabat på høreværn

Få støbt ørepropper med mulighed for in-ear-monitor-system. Medlemmer af Dansk Musiker Forbund får hos Audiovox 15 procent rabat. Hent rabatbevis

Sådan får du skattefradrag

Er du professionel musiker kan du trække dine formstøbte musikerhøreværn fra på årsopgørelsen. Læs mere!