• A +
  • A -
  • print
  • Send videre

Velkommen til DMF Trekanten

The Beatophonics elsker pigtråd

Udover at vi elsker umiddelbarheden og energien i midt-60'ernes sangskrivning og den måde som musikere på det tidspunkt greb tingene an på, har vi selvsagt også en stor historisk interesse i 60'ernes musikscene. 

I facebook-gruppen "Fan Club for dansk pigtrådsmusk (60'er musik)", som pt tæller knapt 6200 medlemmer har vi oplevet megen interesse fra nuværende eller tidligere udøvende musikere. 

Vi får ofte en utrolig positiv respons og interesserede spørgsmål i forbindelse med nyhedsopslag, hvor især musikinteresserede som var tilstede i 60'erne roser os for at tage den tids musik alvorligt og fremføre den med autencitet og den energi som de husker den.

I sommers blev vi, ved et 50 års jubilæum for spillestedet Hit House på Frederiksberg, hvor vi optrådte som det eneste "unge" orkester, mødt af utrolig mange positive meldinger fra "aldrende" kollegaer fra gendannede 60'er bands som Sir Henry, Rocking Ghost, Hitmakers og Lions. Alle var de fascinerede over den autenticitet og den trofasthed overfor den oprindelige spillestil som vi lagde for dagen. Et medlem af et af de gamle gendannede legendariske pigtrådsorkestre udtalte meget rammende; "I lyder jo, som vi tror vi lyder”. 

Vi kan jo kun med tak svare igen, at vi musikalsk står på den generations skuldre og gør vores bedste for at lyde som de lød (men måske ikke altid lyder idag). Møderne med disse musikere har sågar ført til venskaber med flere af den tids musikere, på trods af aldersforskellen (de er vores forældres generation).


Vi har en ide 

Var det en ide at tilbyde f.eks. en medlems tema-aften (eller eftermiddag) i lokaladelingerne hvor The Beatophonics spiller og fortæller om vores arbejde med "en 50 år gammel lyd”. 

Vi synes selv vi har en masse spændende vinkler at berette ud fra. På vores aktuelle debut album er det i den grad lykkedes os at ramme viben af 1964-65, både mht. sangskrivning, spillestil, produktion, layout og vi oplever at flere af de ældre musikere finder mere og mere interesse i at finde tilbage til den tids spillestil og indgangsvinkel til tingene. 

En sådan tema-aften/dag kunne tænkes som en kombineret koncert/workshop/foredrag hvor vi vil ligge op til dialog med medlemmerne. 


Vi vil gerne invitere jer.

Da vi i foribindelse med udgivelsen af vores debutalbum spiller en lille release tour i Fredericia, Århus, Roskilde og Kbh. tænker vi at disse koncerter også kan bruges som en teaser/presentation for evt. medvirkende ved afdelingsarrangementer. 

Vi vil derfor gerne tilbyde “ modne” eller pigtrådselskende DMF medlemmer 20% rabat på indgang, mod fremvisning af DMF medlemskort. Ligeledes vil det være mulighed for DMF medlemmer at erhverve vores plade ved koncerten til en fordelagtig pris mod fremvisning af DMF medlemskort.


Se vores video her.


Populær søndagshygge

Flere end 20 medlemmer og ledsagere havde meldt sig til julehygge og bigband i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Efter kommentarerne at dømme både under og efter arrangementet så må DMF Trekanten gerne holde flere lignende uformelle komsammener.

Ved et heldigt sammentræf kunne søndagshyggen denne gang kombineres med Fredericia Big Bands årlige julekoncert. Så efter tre lækre snitter gik den kollegiale snak ved bordene i små to timer. Da bigbandet havde stillet op og havde holdt lydprøve, fik orkestrets dirigent, Knud Schwaner, mulighed for at fortælle om Fredericia Big Band. Det er grundlagt for 30 år siden af vore medlemmer Leif Urhøj og Finn Træde, som dog ikke længere er med, men det er flere andre medlemmer af DMF Trekanten. De to grundlæggere kunne ved den efterfølgende koncert med tilfredshed konstatere, at deres initiativ dengang var helt rigtigt.

Sidst DMF Trekanten holdt hyggeeftermiddag i Det Bruunske Pakhus var menuen chili con carne. Denne gang var der en lille – men meget effektfuld – dessert i form an chili uden con carne. Vores festmusiker m.v. og bestyrelsesmedlem, Nicolai Damgaard, som altid er oppe på beatet for at underholde publikum, fik lokket formand og næstformand til at smage en ”mellemstærk" chili til nogen morskab for resten af forsamlingen. Og vistnok også lidt medlidenhed. Fo det vare absolut ikke nogen morskab for de involverede. Der måtte det meste af en liter mælk til at dulme de værste brandskader i mund og svælg.

Koncerten med Fredericia Big Band fik også mange rosende ord med på vejen. Det var velspillende og repertoirevalget var bredt og selvfølgelig med lidt indlagt julestemning. I dagens anledning havde bigbandet hidkaldt den fremragende sanger Søren Okholm, som ikke lagde skjul på, at han havde ladet sig inspirere meget af Frank Sinatra. Det er jo ikke den værste inspiration, og slet ikke når Søren Okholm lever så flot op til sit forbillede, som han gør.

Vellyden i det ikke voldsomt store, men propfyldte lokale skyldes udover orkestret også pakhusets særdeles kompetente lydmand.

Flere af medlemmer spurgte, hvornår vi ses igen. Svaret er, at DMF Trekanten holder ”nytårskur” søndag eftermiddag, den 26. januar 2014 i cafeen på Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Nærmere om det, men sæt bare kryds i kalenderen.

Og så holder vi den ordinære generalforsamling søndag den 23. februar 2014 kl. 17 på Bramdrupdam Kro i Kolding med efterfølgende spisning.

Glædelig jul og godt nytår

Hans Rømer

PROMOVIDEO FOR SELSKABSMUSIKERE..
<media 3046>Læs alt om det fantastiske tilbud her...
</media>

Musikstudiet i Vejle

Venlig hilsen
Bjarne E. Nielsen

 

DMF Trekantens hjemmeside

Skriv på denne mailadresse hvis man har spørgsmål til DMF Trekantens hjemmeside eller har gode ideer til forbedring af siden.. DMF Trekanten


Vigitig!

husk at opdater jeres login!