• A +
  • A -
  • print
  • Send videre

Velkommen til DMF Trekanten

Søndagshygge med bigband

Søndag den 23. november kl. 13, Det Bruunske Pakhus i Fredericia

Sidste år var vi så heldige, at en planlagt søndagshygge i Det Bruunske Pakhus i Fredericia for medlemmer ramte samen med, at Fredericia Bigband havde sin årlige julekoncert. Det kom der en god eftermiddag ud af, så hvorfor ikke gøre det igen i år…?

Så søndag de 23. november kl. 13 inviterer DMF Trekanten jer til hyggesnak og en lille frokost med tre stykker af pakhusets gode smørrebrød og en øl/vand/vin i Det Bruunske Pakhus’ cafe.

Når bigbandet har stillet op og holdt lydprøve, åbnes der til salen. Så rykker vi derind, og her er kaffen så klar, så vi kan nyde den, før bigbandet begynder koncerten kl. 15. Årets solister er vokalisten Lone Boyd og hendes mand, Gregory Boyd, der spiller på noget så usædvanligt som Steel Drums.

I pausen serveres der traditionen tro gløgg og æbleskiver.

Koncerten og dermed også vores arrangement ventes at slutte ved 17-17.30-tiden.

Som sædvanligt koster det 50,00 kr., for medlemmer af DMF Trekanten. For ledsagere er prisen 100,00 kr. De betales ved frokosten

Af hensyn til bestilling af mad skal I tilmelde jer til Hans Rømer, mail: hansroemer@tdcadsl.dk senest onsdag den 19. november.

Talent og livserfaring, en raffineret cocktail der stadig holder.

Der er sangere der grundet omstændigheder i livet blomstrer sent, men til gengæld har den ballast og dybde der præger et menneske som har livserfaring med i bagagen. Lone Boyd et af disse mennesker.

Berlingske har bl.a. beskrevet Lone Boyd som en vokalist, der kan ”… levere ord og toner, både autoritativt og personligt”, og det danske jazzmagasin ”Jazzspecial” skrev bl.a. at Lone Boyd overbeviser om sit talent når de hundesvære ”You’ve changed” og Bernstein klassikeren ”Some other time” forløses så fint og stramt som her.

I 1997 blev Lone Boyd optaget på Det Jyske Musikkonservatorium og efter 6 års uddannelse, dimitterede hun i 2003:

”Jeg elsker jazz på grund af de vide rammer for at udtrykke sig personligt, den improvisatoriske og spontane tilgang og de unikke fraseringer. Alt sammen noget der er i perfekt harmoni med mig som menneske. For mig har sang altid været afgørende for mit velbefindende, ligesom vejrtrækning. Når jeg synger er det næsten en åndelig oplevelse. Det er revitaliserende og forfriskende.”

Under sin uddannelse var Lone Boyd på en studietur til New Orleans og blev forelsket igen, først i selve byen, senere i sin drømmemand, Gregory Boyd, en musiker fra New Orleans.

Gregory Boyd spiller på noget så usædvanligt som Steel Drums og har turneret hovedsageligt i Norden med stor succes sammen med en lang række kendte musikere, både danske og udenlandske bl.a. Tomas Franck, Kim Menzer, Klaus Menzer, Jens Chr. Kwella, Ben Besiakov, Michael Mølhede m. fl.

Populær søndagshygge

Flere end 20 medlemmer og ledsagere havde meldt sig til julehygge og bigband i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Efter kommentarerne at dømme både under og efter arrangementet så må DMF Trekanten gerne holde flere lignende uformelle komsammener.

Ved et heldigt sammentræf kunne søndagshyggen denne gang kombineres med Fredericia Big Bands årlige julekoncert. Så efter tre lækre snitter gik den kollegiale snak ved bordene i små to timer. Da bigbandet havde stillet op og havde holdt lydprøve, fik orkestrets dirigent, Knud Schwaner, mulighed for at fortælle om Fredericia Big Band. Det er grundlagt for 30 år siden af vore medlemmer Leif Urhøj og Finn Træde, som dog ikke længere er med, men det er flere andre medlemmer af DMF Trekanten. De to grundlæggere kunne ved den efterfølgende koncert med tilfredshed konstatere, at deres initiativ dengang var helt rigtigt.

Sidst DMF Trekanten holdt hyggeeftermiddag i Det Bruunske Pakhus var menuen chili con carne. Denne gang var der en lille – men meget effektfuld – dessert i form an chili uden con carne. Vores festmusiker m.v. og bestyrelsesmedlem, Nicolai Damgaard, som altid er oppe på beatet for at underholde publikum, fik lokket formand og næstformand til at smage en ”mellemstærk" chili til nogen morskab for resten af forsamlingen. Og vistnok også lidt medlidenhed. Fo det vare absolut ikke nogen morskab for de involverede. Der måtte det meste af en liter mælk til at dulme de værste brandskader i mund og svælg.

Koncerten med Fredericia Big Band fik også mange rosende ord med på vejen. Det var velspillende og repertoirevalget var bredt og selvfølgelig med lidt indlagt julestemning. I dagens anledning havde bigbandet hidkaldt den fremragende sanger Søren Okholm, som ikke lagde skjul på, at han havde ladet sig inspirere meget af Frank Sinatra. Det er jo ikke den værste inspiration, og slet ikke når Søren Okholm lever så flot op til sit forbillede, som han gør.

Vellyden i det ikke voldsomt store, men propfyldte lokale skyldes udover orkestret også pakhusets særdeles kompetente lydmand.

Flere af medlemmer spurgte, hvornår vi ses igen. Svaret er, at DMF Trekanten holder ”nytårskur” søndag eftermiddag, den 26. januar 2014 i cafeen på Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Nærmere om det, men sæt bare kryds i kalenderen.

Og så holder vi den ordinære generalforsamling søndag den 23. februar 2014 kl. 17 på Bramdrupdam Kro i Kolding med efterfølgende spisning.

Glædelig jul og godt nytår

Hans Rømer

PROMOVIDEO FOR SELSKABSMUSIKERE..
Læs alt om det fantastiske tilbud her...

Musikstudiet i Vejle

Venlig hilsen
Bjarne E. Nielsen

 

DMF Trekantens hjemmeside

Skriv på denne mailadresse hvis man har spørgsmål til DMF Trekantens hjemmeside eller har gode ideer til forbedring af siden.. DMF Trekanten


Vigitig!

husk at opdater jeres login!