• A +
  • A -
  • print

12 stjerneskud sendt videre i KarriereKanonen

18.03.2019 af Anine Fuglesang DMF

Flere kunstnere end nogensinde har ønsket at deltage i KarriereKanonen, der nu sender 12 navne videre til SPOT Festival.

Undertekst er blandt de 12 talenter, der er gået videre til SPOT Festival i dette års KarriereKanonen. (Foto: Julius Ambrosius)

1.706 navne fra det danske vækstlag har uploadet deres musik til KarriereKanonens platform gennem det seneste år. Det er ny rekord for KarriereKanonen – der også slog sin egen rekord i 2018 med 1.529 ansøgere.

Efter grundige gennemlytninger har juryen valgt 12 til at gå videre. De 12 tyer til alt fra syret hiphop, over elektrosoul og kantet dansepop til drømmende indierock.

De udvalgte er:

Angående Mig, Aisle, Frida Diamant, Statisk, Høker, Undertekst, Patina, Elyss, GIMI, MindreEnd3, Philip Pors Jepsen, Turi.

Pop, poesi og instrumenter

Jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen peger på tre tendenser blandt de udvalgte:

For det første er årets kunstnere ikke bange for den gode popsang. Navne som Elyss, GIMI og Aisle laver velproduceret elektronisk popmusik på et ret imponerende niveau. Det er friskt og fængende. For det andet ligger den poetiske overligger højt. Der er rigtig mange danske tekster i år, og flere af de udvalgte kunne meget vel udgive digtsamlinger. Navne som Patina, Undertekst, Høker, Angående Mig, MindreEnd3, og ikke mindst Frida Diamant tager os med ud og flyve med deres ord. For det tredje er instrumenterne tilbage. Efter et par år, hvor det meste populærmusik har været lavet på computer, er det helt tydeligt, at der nu er en bølge af navne på vej, som står i øvelokalet. Men hvor de for 10 år siden alle ville have spillet rock, er årets kunstnere inspireret af alt fra 80'erpop over R&B til rap.

Samtlige udvalgte modtager i den kommende tid karriererådgivning og coaching, inden de skal optræde på SPOT. Her bliver antallet af udvalgte reduceret til otte, som i august optræder ved Smukfest, hvor de tre vindere bliver udpeget. De tre modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb hos Bandakademiet, airplay samt et spillejob på Smukfest 2020. Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder. KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på diverse flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka, The Minds of 99, K-Phax, Moody og Ravi Kumar.