• A +
  • A -
  • print

50.000 underskrifter kan gøre en forskel

01.12.2015 af Karen Bendix DMF

Kunstnere skal behandles retfærdigt – også på nettet. Det kan du bidrage til sker med din underskrift.

Lige nu har over 20.000 udøvende europæiske musikere og kunstnere skrevet under på, at udøvende kunstnere skal have en rimelig andel af de indtægter, der genereres via kommercielle streamingtjenester. Målet for kampagnen er at få over 50.000 underskrifter i Europa inden 1. januar 2016.

Du kan stadig nå at skrive under her.

Fair Internet kampagnen

Fire internationale kunstnerorganisationer (AEPO-ARTIS, EuroFIA, FIM og IAO), er gået sammen og har lanceret en kampagne for en retfærdig behandling af kunstnere online.

De fire organisationer repræsenterer tilsammen mere end en halv million udøvende kunstnere i Europa. De opfordrer Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Rådet til at skabe en bæredygtig kulturel og kreativ sektor. Bl.a. ved at prioritere kunstnerne og træffe de nødvendige foranstaltninger, der kan sikre kunstnerne en rimelig andel af de online-indtægter, der opnås når de kommercielle tjenester stiller kunstnernes indhold til rådighed on-demand.

Læs også artiklen Støt op om et fair internet

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder