• A +
  • A -
  • print

Anders Laursen: De unge skal nås med nye metoder

11.09.2019 af Rikke Tjørring

På årets Kulturmøde på Mors var Dansk Musiker Forbund repræsenteret ved formand, Anders Laursen, og hovedbestyrelsesmedlem, Søs Nyengaard. Deres kulturpolitiske pointer handlede om henholdsvis kommunikationen med de unge og landsdelsorkestrenes økonomi.

Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, bød velkommen til en af Kulturmødets første paneldebatter, hvor han selv og blandt andre Marianne Jelved og Bertel Haarder deltog. Anders Laursen understregede, at kunst og kultur skal formidles til unge mennesker på deres egne præmisser. Foto: Rikke Tjørring

Årets Kulturmøde på Mors løb af stablen den 22.-24. august. I en paneldebat med titlen 'Hvordan genstarter vi kulturdebatten' lagde Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, især vægt på at understrege, at det er helt afgørende med nye formidlingsteknologier og fremgangsmåder i kunst- og kulturpolitikken for at få fat på de unge.

”Man bliver nødt til at rykke med nye metoder. Alt det, vi har på programmet, er fantastisk, men vi bliver nødt til at lære at kommunikere det til de unge mennesker på sociale medier på en fed måde. Ellers går det hele i stå om ti år,”

Medlem af Dansk Musiker Forbunds hovedbestyrelse og violinist i Aarhus Symfoniorkester, Søs Nyengaard, deltog i en samtale om dansk orkesterliv med titlen 'Hvilket orkesterliv vil vi have i Danmark?' Søs Nyengaard, der også er bestyrelsesformand i landsdelsorkestermusikernes Fællesråd, understregede, at en langsigtet økonomisk planlægning er alfa og omega for orkestrene, fordi økonomien er forudsætningen for, at orkestrene kan opnå et tilstrækkeligt højt musikalsk niveau.

Årets Kulturmøde på Mors var det 7. og hidtil mest velbesøgte. Hele 30.000 gæster lagde vejen forbi Nykøbing Mors

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder