• A +
  • A -
  • print

Anders Laursen: ”Vi har fået en kulturminister som brænder for kulturen”

16.08.2019 af Petrine Puper Jørgensen DMF

13.-14. august inviterede kulturminister Joy Mogensen en række relevante kulturaktører, heriblandt Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, til dialogmøde på Rødding Højskole.

Fotograf: Anders Hviid

Røddingmødet er en tilbagevendende begivenhed, hvor kulturministeren inviterer udvalgte kulturfaglige interessenter og meningsdannere til åben og fri dialog. Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, deltog på mødet, hvor hovedformålet var at tale kulturen op i fællesskab. Der var desuden tre andre emner på dagsordenen: børn & unge, frivillighed og Public Service.

Anders Laursen var meget positiv efter mødet og dialogen med den nye kulturminister:

”Det har været et rigtig godt møde med vores nye kulturminister. Vi fik en god dialog om kulturen generelt, men også om de tre emner på dagsordenen. Vi har fået en kulturminister som brænder for kulturen og for Public Service.”

Kulturminister vil løfte kulturen i fællesskab

Kulturministeren ønskede først og fremmest, at dette års møde skulle være en anledning til, at hun selv og kulturlivet går sammen om at tale kulturen op.

Forud for mødet sagde hun:   

”Kultur og idræt skal spille en rolle i at skabe et samfund med verdens bedste barndom. Vi skal have tillid til vores medier, hvis vores demokrati skal fungere i en digital og uforudsigelig mediefremtid. Jeg håber, at vi kan samles på Rødding og lave en alliance om at løfte betydningen af kulturområdet i vores samfund. Kulturområdet er vævet ind i hele den nye regerings vision for fremtidens Danmark.”