• A +
  • A -
  • print

Ansatte uden for DMF-overenskomst

20.03.2018 af Lene Hansen DMF, OK18

Er du musiker, medlem og ansat uden for DMF-overenskomst, så læs her, hvordan du skal forholde dig i konflikten.

Der er områder, som ikke er omfattet af konflikten. Det gælder fx aftenskolerne/oplysningsforbundene og højskolerne. (foto Büro Jantzen)

Dansk Musiker Forbunds medlemsskare dækker bredt over mange arbejdsområder. Og vi får derfor også spørgsmål fra medlemmer, som er ansat på overenskomstområder, hvor andre organisationer har forhandlingsretten.

Det drejer sig bl.a. om henvendelser fra medlemmer, der er ansat i kirker, på folkeskoler, på frie skoler og helt andre områder.  

Ansat uden for DMF-overenskomstområder

Det er den overenskomstbærende organisation, der er i konflikt med arbejdsgiveren på området, og derfor omfatter det kun medlemmer heraf. Det betyder, at hvis man er medlem af Dansk Musiker Forbund og ansat uden for et af Dansk Musiker Forbunds overenskomstområder, vil man som udgangspunkt ikke blive udtaget til strejke eller lockout, og man skal derfor gå på arbejde som normalt.  

Arbejdsgiverne ønsker for tiden svar på om de ansatte er omfattet af konflikten. Da det er ikke er tilladt at spørge om fagforeningsmedlemskab, skriver de typisk ud til medarbejderne, at de anser alle for at være omfattet af konflikten, med mindre man giver besked om det modsatte.

Det betyder at medlemmer af Dansk Musiker Forbund, der ikke er organiseret af den organisation, som har overenskomsten, blot meddeler sin arbejdsgiver, at man ikke er omfattet. Dermed skal man møde på arbejde og passe sine sædvanlige opgaver og man modtager således også sin sædvanlige løn. Nogle medlemmer bliver måske mødt af en kollega, der vil være utilfreds med at man skal møde på arbejde. Her kan man fx nævne, at man er medlem af Dansk Musiker Forbund, som er en del af konflikten på lige fod med alle øvrige lønmodtagerorganisationer på det offentlige forhandlingsområde.  

Der er også områder, som slet ikke er omfattet af konflikten. På aftenskolerne/oplysningsforbundene er der ingen overenskomst, og derfor er de ikke en del af konflikten. Det samme gælder højskolerne.  

Hvis du er i tvivl om dit overenskomstområde, er du altid velkommen til at kontakte enten Dorte Bang (db@remove-this.dmf.dk) eller Jesper Christensen (jc@remove-this.dmf.dk).    

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder