• A +
  • A -
  • print

Barselsregler er uigennemskuelige

05.02.2019 af Karen Bendix DMF

Som atypisk ansat passer man som musiker ikke ind i de gængse regler om barselsorlov, erfarer sangerinde og underviser Maria Bordinggaard.

Hav tjek på dine ansættelser, når du søger om barsels- og forældreorlov, råder Maria Bordinggaard, der som atypisk ansat har oplevet en manglende forståelse for optælling af timer, når hun har kontaktet Udbetaling Danmark.

Som musiker med mange ansættelser forskellige steder er den danske barselslovgivning temmelig uigennemskuelig. Det oplevede sangerinde og underviser Maria Bordinggaard, der efter sin anden barsel tog forældreorlov i forlængelse af barselsorloven.

”Reglerne om barselsorlov og forældreorlov er sikkert enkle, når man er fastansat ét sted. Men når man som jeg, og mange andre musikere er ansat mange forskellige steder som timeansat, honoraransat el.lign. passer vi ikke rigtig ind i de kasser Udbetaling Danmark kører efter,” fortæller Maria Bordinggaard, der derfor tog fat i Dansk Musiker Forbunds Esben Laursen og Ann-Mari Nostrup, når hun var i tvivl.

Få gode råd om barselsorlov og barselsdagpenge her

Supplerende dagpenge ved barsel

”Da jeg skulle på barsel anden gang, var jeg ansat fire forskellige steder – både på Det Jyske Musikkonservatorium og musikefterskole som timelærer, og så var jeg ansat i en kirke. Derudover havde jeg freelancejobs.

Eftersom jeg var sat til at nedkomme i september, vidste jeg, at mine timeansættelser ikke ville stå som ansættelser i sommerferie. Derfor gik jeg på opfordring fra DMF på supplerende dagpenge, så Udbetaling Danmark registrerede mig til at få fuldtidsbarselsdagpenge, hvilket lykkedes.” 

Forældreorlov

Da Maria efter sin barsel gerne ville fortsætte på forældreorlov, og samtidig undervise få timer ugentligt, faldt hun uden for de gængse kasser og strukturer Udbetaling Danmark arbejder med. Selv om hun ringede flere gange og talte med Udbetaling Danmark, fik hun hver gang forskellige svar.

”Jeg ville gerne gøre det rigtige i forhold til de offentlige ydelser. Jeg forklarede sagen til Udbetaling Danmark. Selv om jeg forsøgte at gøre det rigtige, endte det alligevel med, at jeg skulle betale penge tilbage flere måneder efter min forældreorlov var færdig.

Hav tjek på dine ansættelser

Der er visse ting omkring ens ansættelser, man skal være opmærksom på, når man som atypisk ansat går på barsels- eller forældreorlov, erfarer Maria Bordinggaard.

”For det første skal du have tjek på dine ansættelser - hvor mange timer og i hvilken ansættelsesform, du er ansat. For det andet skal du gøre dig klart, hvornår din barsel ligger i forhold til ferie. Hvis du er timeansat, er det kun dine arbejdstimer i månederne op til din barsel, der tæller, og ikke antal timer i løbet af året. Så har du fx sommerferie op til din barsel, skal du have supplerende dagpenge for at få barselsdagpenge for fuld tid. For det tredje skal du spørge Dansk Musiker Forbund, som kender til reglerne omkring barselsorlov og forældreorlov for atypisk ansatte. De offentlige myndigheder som fx Udbetaling Danmark, har svært ved at håndtere reglerne for atypisk ansatte, så man skal selv være skarp på dem, når man kontakter dem.” 

Få gode råd om barselsorlov og barselsdagpenge her

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder