• A +
  • A -
  • print

Bedre vilkår i talentkonkurrence

15.08.2018 af Anine Fuglesang DMF

Dansk Musiker Forbund sikrer ordentlige vilkår, så unge musikere ikke skal opgive rettigheder til deres musik i talentkonkurrence.

Foto: Karen Bendix

Unge, musikalske talenter hyldes rundt om i talentkonkurrencer. Koncerter, grej og gear er på højkant, og de mange præmier er lokkende. Men melder man sig som musiker til en af konkurrencerne, er det vigtigt, at man tjekker vilkårene for at deltage.

Dialog medfører bedre vilkår

En af de igangværende talentkonkurrencer er Battle of Sound, der for nylig søgte unge musikere. I løbet af denne proces blev Dansk Musiker Forbund opmærksomme på en række deltagerbetingelser, der var i direkte uoverensstemmelse med den danske lovgivning.

Men nu har Dansk Musiker Forbund været i positiv dialog med Firestone-Danmark omkring betingelserne for deltagelsen i konkurrencen; en konkurrence, som blandt andet bakkes op af 4-Sound.

De ændrede betingelser betyder blandt andet, at deltagerne ikke længere skal opgive rettighederne til deres musik.

Det fortæller Mikael Højris, kontraktkonsulent hos Dansk Musiker Forbund, der oplever dialogen med Firestone-Danmark som rigtig god og glæder sig over, at deltagerbetingelserne nu er ændrede.

Alle deltagere i konkurrencen vil modtage direkte besked fra Firestone-Danmark om de ændrede betingelser.

Er der nogen medlemmer, som har spørgsmål, kan de rettes til Mikael Højris på mikael@remove-this.dmf.dk