• A +
  • A -
  • print

Bevar P8 Jazz

30.11.2018 af Petrine Puper Jørgensen og Karen Bendix DMF

Jazzmiljøet skal indsamle 50.000 underskrifter til borgerforslag om bevarelse af P8 Jazz. Skriv under her!

Dansk Musiker Forbund har indsendt et borgerforslag om bevaring af P8 Jazz. Nu skal der indsamles 50.000 stemmer for at forslaget bliver fremsat i folketinget.

Som konsekvens af medieforliget har DR, med kulturministerens anerkendelse, valgt at lukke P8 Jazz i 2020. Det betyder, at en hel genre skæres væk fra DR’s brede sendeflade, og 100.000 ugentlige lyttere mister deres yndlingskanal. 

Giv jazzen en stemme

Dansk Musiker Forbund har derfor oprettet et borgerforslag om at bevare P8 Jazz, som en lang række brancheorganisationer og festivaler støtter op om. Et borgerforslag er borgernes mulighed for at komme til orde på Christiansborg, og påvirke politikerne til at omstøde deres beslutning – i dette tilfælde om at omstøde Public Service-aftalen om at lukke P8 Jazz.

Skriv under på borgerforslaget her

Jazzen har brug for et hjem

Med lukning af P8 Jazz mister jazzmusikken og hele jazzmiljøet et hjem og en stemme i den brede offentlighed. Samtidig vil eksponeringen af de danske jazzmusikere forsvinde eller mindskes markant, og det vil ikke blot skade det alsidige kulturliv, men også musikernes økonomi og arbejdsliv.

P8 Jazz er desuden dybt engageret i jazzmiljøet, hvor kanalen er med til at arrangere koncerter, lave opsøgende journalistik på jazzfestivaler, præsentere nye udgivelser og musikere, og i det hele taget er med at til at informere om, hvad der rører sig af interessante og nye musikalske begivenheder i Danmark og internationalt.

Derudover præsenterer P8 Jazz en bred vifte af danske og internationale jazzmusikere, og eksponeringen af danske og internationale jazzmusikerne er enormt vigtig for musikernes virke og arbejdsliv, da jazzmusik udspiller og udvikler sig på tværs af grænser. 

Engageret formidling

Det er derfor essentielt for jazzmusikken og hele jazzmiljøet at kæmpe for at bevare P8 Jazz, siger formand for Dansk Musiker Forbund Anders Laursen:

”Lukningen af kanalen er ikke bare endnu et angreb på den alsidige og brede kultur, som vi har set de seneste par år i kulturlivet med Mette Bock som kulturminister. Det går også imod kulturministerens udmelding om, at DR fremover skal fokusere på det som de kommercielle kanaler ikke leverer. Ingen andre radiokanaler leverer dybt engageret formidling af jazz 24 timer i døgnet, alle ugens syv dage. Det vil derfor være et stort tab for både lyttere og jazzmiljøerne i hele landet, hvis jazzen ikke længere kan findes som en del af DR’s Public Service tilbud.” 

Støt borgerforslaget og skriv under her

Læs desuden Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursens begrundelse for at støtte borgerforslaget

Hos Aarhus Jazz Orchestra er der også opbakning til forslaget. Læs her, hvad Anders Ørbæk, kunstnerisk ansvarlig for orkestret, siger om vigtigheden af at bevare P8 Jazz.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder