• A +
  • A -
  • print

Brug DMF’s nye standardkontrakter, når du spiller live

02.06.2015 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

DMF har opdateret de standardkontrakter, vi anbefaler, du anvender, når du spiller live. Formålet er at tydeliggøre ansættelsesforholdet og din status som lønmodtager i forbindelse med spillejobs.

DMF anbefaler, at du bruger de justerede standardkontrakter til alle spillejob.

Kontrakterne, som er udarbejdet i samarbejde mellem DMF og FTF-a, er en hjælp til dig som musiker, der modtager honorar fra spillestedet som B-indkomst og samtidig ønsker at bevare status som lønmodtager.

LÆS OGSÅ: Politisk opmærksomhed omkring atypisk beskæftigede

I forhold til den tidligere skabelon er betegnelsen ”arrangør” ændret til ”arbejdsgiver”, og på for- og bagside er der nu anført oplysning om, at forhandling af honorarer er sket med udgangspunkt i DMF’s standardtariffer.

Brug kontrakterne til alle spillejob

Standardkontrakterne tydeliggør overfor din a-kasse, at du er lønmodtager i dit musikervirke, og kan medvirke til den samlede vurdering af din status som lønmodtager, i situationer hvor din dagpengeret skal vurderes.

DMF anbefaler, at du fremadrettet bruger de justerede standardkontrakter til alle dine spillejob.

HENT KONTRAKT: Download de opdaterede standardkontrakter

Vær opmærksom på, at hvis du udgiver musik, holder foredrag eller har en hjemmeside, hvorfra du sælger noget, kan du risikere at a-kassen vurderer, at du er selvstændig.

LÆS MERE: www.dmf.dk/aktuelt/nyhed/artikel/hjemmesider_maa_jeg_det/

LÆS OGSÅ: www.dmf.dk/jobogansaettelse/akasseservice/infoomdagpenge

I TVIVL OM NOGET? Kontakt altid gerne DMF a-kasse-service på dmf@remove-this.dmf.dk / 35 240 240 hvis du er det mindste smule i tvivl om reglerne.