• A +
  • A -
  • print

Copenhagen Folk Festival

30.06.2015 af Karen Bendix DMF

Ny festival for folkemusikken i København.

Jens Lysdal er en af de musikere, der spiller under den nyetablerede Copenhagen Folk Festival, der løber samtidig med Copenhagen Jazzfestival fra d. 9.-11. juli på Skt. Hans Torv.

En ny folkemusikfestival ser dagens lys. I forbindelse med årets folk-tema under Copenhagen Jazzfestival, har den nye folkemusikorganisation Folk Danmark fået mulighed for at præsentere de første spæde skud på en folkemusikfestival i København.

”Vi har i Folk Danmark de seneste år talt om, at vi gerne ville præsentere folkemusikken på en folk-festival i København. I år er et af temaerne på Copenhagen Jazzfestival folkmusik. Og da vi fik mulighed for at få adgang til en scene på Skt. Hans Torv slog vi til,” fortæller Steen Dahl fra Folk Danmark.

Festival i to faser

Tanken er at etablere en årligt tilbagevendende festival med både dansk og international profil med fokus på både ny og traditionel musik.  
Den nye festival etableres i to faser. Første version i 2015 som led i Copenhagen Jazz Festival med en serie koncerter på scenen på Sankt Hans Torv d. 9.-11. juli. Her spiller bl.a. Marisa Anderson (US), Hal & Nikolaj, Shot Box, Lekarerätten (SE), Rannok Trio og Jens Lysdal & Friends. 

Den 10.-11. juli åbner Studenterhuset i Købmagergade dørene til en stribe Folk on Jazz-koncerter i samarbejde med Folk Danmark og Folk-Oplysningen. Bl.a. Askasians, Vingefang, Strangers On a Train samt Lekarerätten og Shot Box.    

Højt kunstnerisk niveau

Næste fase af Copenhagen Folk Festival kommer i løbet af vinteren eller foråret 2016. Festivalen skal opbygges i samarbejde med spillesteder og de aktive miljøer og foreninger i hovedstadsområdet.
Den nye festival skal have et højt kunstnerisk niveau og sætte fokus på både den originale og den nye folkemusik i Danmark. Planlægningen vil gå i gang hen over sommeren og efteråret.  

DMF og fire andre musik- og komponistorganisationer støtter Copenhagen Folk Festival.

Se programmet her www.cphfolkfestival.dk

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder