• A +
  • A -
  • print

Dansk indhold bliver mindre i fremtiden

05.04.2018 af Petrine Jørgensen DMF

Medieudspillet fra kulturministeren lægger op til markante besparelser på Public Service-medierne.

Kulturministerens medieudspil er det største angreb, der er set på danskproduceret indhold i årtier, udtaler Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen.

I dag præsenterede kulturminister Mette Bock det længe ventede medieudspil. Et udspil, som i fremtiden vil give danskerne mindre dansk indhold og meget mindre Public Service.

Som tidligere udmeldt skal DR spare 20 procent, herunder skal to tv-kanaler lukkes. Derudover står TV2 regionerne og Radio 24syv til markante besparelser.

Detaljer kendes først ved Public Service-aftalen

De konkrete detaljer for, hvad der skal ske med DR’s indhold og kanaler vides endnu ikke. Dette skal først forhandles på plads mellem regeringen og DR ved Public Service-aftalen som først indgås efter, at medieforliget er på plads. Det er derfor endnu uvist, hvilke kanaler og programmer DR skal spare væk.

DR’s orkestre og ensembler nævnes ikke

Samtidig står fremtiden for DR’s orkestre og ensembler endnu uvisse, da de ikke nævnes i dagens medieudspil. Både kulturministeren og DF har tidligere sagt, at orkestrene og ensemblerne ikke må røres ved et medieforlig.

Angreb på danskproduceret indhold

”Det er det største angreb, der er set på danskproduceret indhold i årtier,” udtaler Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen og fortsætter:

”Vi lever i en tid, hvor de store tech-giganter, såsom Facebook, Google, Amazon, osv., truer danske medier og dansk kvalitetsindhold. De danske medier burde oprustes i stedet for at beskæres, som regeringens medieudspil lægger op til. Kulturminister Mette Bock siger ordret i dag, at der i fremtiden kommer mindre mediestøtte. Det kan på ingen måde give mere og bedre dansk indholdsproduktion."

"Medieudspillet kan også risikere at have konsekvenser for vores medlemmer, afhængigt af hvilke kanaler der lukkes, samt hvilke områder der skal spares på. Fx vil en lukning af P3 eller DR3 betyde mindre dansk musikindhold. Det må ikke ske.”

Dansk Musiker Forbund følger processen tæt og arbejder hårdt på, at besparelserne ikke vil få alvorlige konsekvenser for forbundets medlemmer. Helt konkret vil Dansk Musiker Forbund arbejde for, at DR’s orkestre og ensembler indskrives i medieforliget, samt at dansk musikindhold indskrives som et krav i Public Service-aftalen.