• A +
  • A -
  • print

Dansk Korforbund og Dansk Musiker Forbund sammenlægges

02.03.2020 af Af Rikke Tjørring

Den 1. marts blev Dansk Korforbund og Dansk Musiker Forbund sammenlagt, og Dansk Korforbunds medlemmer er nu medlemmer i Dansk Musiker Forbund.

Jakob Knudsen Pedersen, tidligere formand for Dansk Korforbund (T.V.) og Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund (T.H.) har indgået aftale om sammenlægning af Dansk Korforbund og Dansk Musiker Forbund.

Jakob Knudsen Pedersen, tidligere formand for Dansk Korforbund og Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund har indgået aftale om sammenlægning af Dansk Korforbund og Dansk Musiker Forbund. De skal nu samarbejde tæt som ét samlet forbund med fælles interessevaretagelse for alle udøvende musikere – både instrumentalister og sangere.

”Jeg ser en meget lys fremtid for vores medlemmer - korsangerne – i samarbejdet med Dansk Musiker Forbund, ” siger Dansk Korforbunds tidligere formand, Jakob Knudsen Pedersen.

Sammenlægningen betyder, at forhandlingsretten på en lang række områder overgår til Dansk Musiker Forbund. Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, ser frem til at tage imod de mange nye medlemmer:

”Som ingen andre faggrupper deler vi arbejdsforhold og det at være musikere – enten som instrumentalister eller som sangere – og jeg tror og håber, at vi med denne sammenlægning kan gøre alt det bedste for sangernes løn- og ansættelsesforhold," siger Anders Laursen.