• A +
  • A -
  • print

Dansk Musiker Forbunds fane på arbejde

23.02.2018 af Tom Frederiksen, DMF Roskilde DMF

Dansk Musiker Forbunds fane var tilstede, da flere københavnske fagforeninger demonstrerede for at bakke deres forhandlere op d. 22. februar.

Dansk Musiker Forbund bakkede op om deres forhandlere ved OK18 ved en demonstration med andre fagforeninger. Tom Frederiksen fra DMF Roskilde var fanebærer.

Og der stod den så - fanen - på en smuk solskinsdag ved siden af FOA´s, Danmarks Læreforenings og BUPL's faner, og tog sig godt ud i det selskab. Det blev noteret, at DMF var med og støttede op.

Var det så en stor dramatisk manifestation…? Næh, det var mere et stille klem på bagsiden af overarmen til de ovennævnte fagforeninger, en lille udmelding der sagde: ’Vi er musikere, vi hører hvad I siger, og I er ikke alene her’.

Og de lyttede, og anerkendte vores tilstedeværelse, og således kunne vi varme os i hinandens selskab på en kold dag. Og det er jo som bekendt ikke just varme vinde, der blæser fra politisk hold mod vores fag i denne tid, hvor nedskæringer der rammer vores medlemmer, omgående veksles til skattelettelser for de velstående.

Man kan jo med rette spørge, om det gør en forskel at møde op til en sådan demonstration. Det gjorde det i dag! Hvis vi ønsker at vort fag skal bestå, at vi stadig skal have orkestre i alle dele af landet, og at det skal være muligt at have musikken som mere end en dårlig betalt hobby, må vi anerkende at vores problemer ikke er så meget anderledes, end så mange andre faggruppers. 

Derfor er det naturligt, at vi som musikere støtter op, når andre faggrupper rammes af nedskæringer og besparelser. Det er samme kamp. Vi har brug for hinanden - for at stå sammen. Vi har brug for en stærk fagbevægelse. Det lyder ikke særligt sexet i 2018, men det er det…

Og fanebæreren - tjah - Han sidder glad med ballerne på radiatoren, og lover sig selv at tage lidt varmere tøj på næste gang fanen skal luftes…

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder