• A +
  • A -
  • print

Danske musikere vinder pris i USA

05.02.2018 af Anine Fuglesang DMF

Musikerne Søren Reiff og Henrik Engqvist vinder amerikansk pris ved det tv-transmitterede show Studio Jams, der er estimeret til at have en målgruppe på 125 millioner seere.

Søren Reiff har netop vundet prisen som 'Mest inspirerende guitarist 2017' ved den amerikanske '2017 Studio Jams International Inspiration Awards'. Foto: Henrik Delfer

De to danske musikere, guitarist Søren Reiff og trommeslager Henrik Engqvist, kan nu bryste sig af at være udnævnt som vindere ved det amerikanske ’2017 Studio Jams International Inspiration Awards’ som henholdsvis ’Den mest inspirerende guitarist 2017’ og ’Den mest inspirerende trommeslager 2017’. En prisuddeling, der finder sted i forbindelse med det amerikanske tv-show Studio Jams, der er estimeret til at have 125 millioner seere.

Søren Reiff, guitarist, komponist og producer, fortæller:

Jeg er super glad og stolt, og det er en stor motivation til at fortsætte med musikken. Når man er kreativ og skabende, er man også hele tiden midt i en proces, hvor man føler, at tingene kan gøres anderledes; i mit tilfælde betyder det, at jeg ofte synes, at jeg kan gøre tingene bedre. Men at der er nogle personer, der har nomineret mig og stemt på mig og dermed anerkender, at jeg er en inspirerende guitarist, er så stort. Det betyder virkelig meget.

Se og hør Søren Reiff spille nummeret ’Funky Mama’ ved Studio Jams #47. Et nummer fra hans album ’Miss you’. 

https://www.youtube.com/watch?v=zsmrvDxIpQ0&feature=youtu.be 

Også trommeslager Henrik Engqvist er overrasket og glad:

Det er uvirkeligt at få at vide, at jeg har vundet, for jeg var oppe imod nogle kamphaner. Blandt andre Keith Carlock, der blandt andet spiller med Toto og Steeley Dan, så jeg er meget stolt over, jeg vinder, og det er et godt skulderklap at få.

 

Trommeslager Henrik Engqvist kan nu kalde sig for 'Mest inspirerende trommeslager 2017'. Foto: Carsten Weide

Nomineret med Larry Carlton og Keith Carlock

Studio Jams er et amerikansk tv-show, hvor seere i hvert program kan følge en gruppe forskellige musikere jamme sammen i et studie; med det formål at skabe ny musik. For mange af musikerne, der kommer fra hele verden, er det første gang, de spiller sammen.

Hvert år udvælger en jury seks nomineringer blandt de musikere, der har medvirket i tv-showet, inden for forskellige instrumentkategorier. Herefter lægges nomineringer til afstemning online, hvor fans og andre kan afgive deres stemme. 

Oftest er det udelukkende amerikanske musikere, der medvirker i Studio Jams, men tilbage i 2007 blev de to danske musikere inviteret med til et show, der skulle optages i København. En invitation, der kom på baggrund af et tidligere samarbejde med den amerikanske keyboardspiller David Garfield.

Henrik Engqvist fortæller:

Tilbage i 2003 inviterede jeg David Garfield til at spille med mit orkester Engqvist Orkester. På vores anden tour var Søren med, og det er faktisk her, det hele udspringer. Senere, da jeg selv var i New York for at spille musik, deltog jeg i en Studio Jams med selveste Eric Bazilian fra The Hooters, hvor vi spillede hans verdenshit ’(What if God Was) One of Us’ – og endda med Chico Huff på Bas. Jeg er ikke i tvivl om, at det blandt andet har været medvirkende til, at jeg nu vinder prisen. 

Se og hør Henrik Engqvist spille ’(What if God Was) One of Us’ til Studio Jams #60

https://www.youtube.com/watch?v=0itVGlzy3Uo

Siden deres første Studio Jams sammen i København i 2007, er både Søren Reiff og Henrik Engqvist blevet inviteret til at medvirke igen, og begge musikere har også været nomineret før. Blandt andet var Søren Reiff nomineret i 2015, hvor guitarist Joe Bonamassa blev årets vinder.

Søren Reiff fortæller:

At vi begge bliver nomineret i hver vores kategori med store musikere – Henrik sammen med blandt andre ikonet Keith Carlock, og jeg selv sammen med blandt andre Larry Carlton og tidligere Joe Bonamassa, gjorde os begge stolte og glade. Men at vi i år begge vinder i hver vores instrumentkategori, har jeg stadig ikke rigtig forstået. Det føles så uvirkeligt.

Tak til DMF

Søren Reiff og Henrik Engqvist har ved forskellige lejligheder modtaget støtte fra Dansk Musiker Forbund til indspilning og udgivelse af deres musik. En støtte, de er særligt glade for.

Det fortæller Søren Reiff:

Uden denne støtte havde det været svært – hvis ikke umuligt – at få lavet de produktioner, vi har gjort, med medvirken fra amerikanske musikere. Og uden disse udgivelser havde vi haft meget sværere ved at få opbygget det netværk, vi har fået i USA gennem årene, og som er med til, at de har bemærket os og vores musik ’over there’.

Henrik Engqvist supplerer:

Dansk Musiker Forbund har stor betydning for de muligheder, jeg har fået gennem støtten.

Hør her, hvordan det lød, da Søren Reiff og Henrik Engqvist for år tilbage spillede sammen ved Studio Jams #34

https://www.youtube.com/watch?v=mjFerf9Mu_g&feature=youtu.be

Læs mere om Studio Jams her studiojams.com  

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder