• A +
  • A -
  • print

Din underskrift for bedre digitale rettigheder

16.08.2016 af Karen Bendix DMF

De europæiske rettighedsorganisationer er gået sammen om en underskriftindsamling, der skal forbedre komponister og musikeres ophavsrettigheder på online tjenester.

Forsanger og guitarist i Eclectic Moniker Frederik Vedersø er en af de musikere, der støtte Fair Internet kampagnen med sin underskrift.

Både musikskabere, -udøvere og deres organisationer kæmper i disse år for at forbedre komponister og musikeres ophavsrettigheder på online tjenester.

Flere af de store lovlige streamingtjenester har aftaler med rettighedshaverne. Men tjenester som YouTube og Soundcloud har fundet et smuthul i EU-lovgivningen og betaler enten slet ikke eller meget lidt for brugen af musik. Samtidig er betalingen fra de lovlige tjenester så lav, at den for mange musikudøvere reelt er uden betydning.

Til efteråret skal der i EU vedtages en ny reform, som har indflydelse på, hvad du kan tjene, når din musik spilles på onlinetjenester som for eksempel YouTube.

I den forbindelse er der søsat to underskriftindsamlinger – en for musikudøvere/musikere og en for musik-skabere/komponister. 

Stå sammen - skriv under

Skriv under og vis EU-politikerne, at de europæiske musikere, komponister og sangskrivere i fællesskab går ind for at gøre internettet mere fair for både skabere og udøvere.

  1. Fair Internet 4 Performers arbejder for et supplerende vederlag – i stil med Gramex-betalingen – til udøvende kunstnere, når deres præstationer bruges on-demand. www.fair-internet.eu
  2. Make the Internet Fair for Creators arbejder for at få ligestillet YouTube og andre tjenester, der bygger på brugergenereret indhold, med andre kommercielle tjenester. www.makeinternetfair.eu