• A +
  • A -
  • print

Diversitet på SPOT

08.03.2017 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

Kom til branchemøder om diversitet under SPOT Festival, hvor DMF og en række musikorganisationer præsenterer og debatterer ny statistik på området.

Under SPOT Festival er der morgenmøde om diversitet med ny statistik (foto fra minikoncert med Kill J til morgenmøde hos DMF i februar, fotograf: Karen Bendix)

Det kniber med diversiteten i musikbranchen. Det seneste år har der blandt andet været fokus på manglende kvindelige musikere på line-up’et på festivaler, til prisuddelinger mv. Med den skæve fordeling, går vi glip af talent. DMF præsenterer i samarbejde med Dansk Artist Forbund, Dansk Live, JazzDanmark, Gramex og Statens Kunstfond to morgenmøder under SPOT Festivalen med fokus på diversitet.

Fredag den 5. maj kl. 10:00-12:00: Hvad er status på diversitet i 2017?

Dansk Live, DMF, DAF, JazzDanmark og Gramex har indsamlet nye tal på området, og tallene vil blive præsenteret på dette morgenmøde. Herefter bliver emnet debatteret af et panel bestående af skarpe musikbranchefolk. Til slut præsenterer Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg en ny charter for diversitet.

LÆS OGSÅ: Medlemsrabat på SPOT

Lørdag den 6. maj kl. 10:00-12:00: Artist talks: brancheprofiler fra mainstream og undergrund

To personer med succes indenfor hvert sit felt, stiller op i denne formiddagstalk med skarpe spørgsmål fra Weekendavisens musikkritiker, Anna Ullman.

SE ALLE ARRANGEMENTER PÅ SPOT+

LÆS OGSÅ: Morgenvækning med livemusik


Om Køn og diversitet i musikbranchen

I det seneste halve år har musikorganisationerne Dansk Musiker Forbund, Dansk Live, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Gramex afholdt et morgenmøde den første fredag i måneden om diversitet i musikbranchen. I starten af februar foregik morgenmødet hos DMF med en minikoncert med kunstneren Kill J. Morgenmøderne er støttet af Statens Kunstfond. De nævnte musikorganisationer har nu kortlagt køn og diversitet i musikbranchen, som vil udmunde i anbefalinger til en bedre diversitet i musikbranchen som helhed. Tallene fremlægges på mødet under SPOT Festival.