• A +
  • A -
  • print

DMF i fælles opråb med de samlede kunstnerorganisationer om omprioriteringsbidraget

04.11.2019 af Rikke Tjørring

Dansk Musiker Forbund har sammen med de øvrige kunstnerorganisationer i paraplyorganisationen Dansk Kunstnerråd indrykket en annonce i en række af landets dagblade for at få politikerne til at afskaffe omprioriteringsbidraget på kulturområdet fra 2020.

Omprioriteringsbidraget på hele det kunstneriske område bør afskaffes. Det er budskabet i en annonce, som Dansk Kunstnerråd indrykkede i en række af landets dagblade den 2. november. Formålet med annoncen er at åbne såvel befolkningens som politikernes øjne for kulturens bidrag - i en tid hvor politikerne forhandler om næste års finanslov. 

”Siden 2016 har omprioriteringsbidraget ramt dansk kunst- og kulturliv - herunder vores musikliv - hårdt. Besparelserne rammer bredt, men de har især haft negative konsekvenser for vores landsdelsorkestre – og i særdeleshed for Copenhagen Phil – som kæmper for fortsat at kunne levere musik på højeste niveau, fastslår Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, der også er næstformand i Dansk Kunstnerråd.

Han fortsætter:

"Dansk Musiker Forbund har sammen med de andre kunstnerorganisationer i Dansk Kunstnerråd indrykket denne annonce, fordi vi ønsker, at omprioriteringsbidraget bliver afskaffet på hele kulturområdet - til gavn og glæde for hele befolkningen." 

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder