• A +
  • A -
  • print

DMF på Festival

28.06.2017 af Mads Mazanti DMF

Festivalsæsonen er for alvor skudt i gang over det ganske land, og DMF er repræsenteret på flere af de toneangivende musikbegivenheder henover sommeren.

Bandet Tvivler leverede en kæmpe energiudladning til deres koncert på Roskilde Rising. (Foto: Mads Mazanti).

DMF er igen i år ude på musikernes vigtigste sommer-arbejdsplads - festivalerne.

Wall of death og legale håndtegn

Torsdag til lørdag stod den på rocktråd, håndtegn og metal på Refshaleøen i København, hvor Copenhell løb af stablen for syvende gang. Med mere end 40 bands, udsolgt og ca. 23.000 gæster blev 2017 et vaskeægte rekord-år. En hel del af de dedikerede rock- og metal-entusiaster lagde vejen forbi DMF’s stand i handelsgaden STYX, og fik her en snak med forbundets udsendte i rockland.

Især lørdagens meet'n'greet, som var arrangeret i partnerskab med Metal Danmark, var godt besøgt. Her kunne musikere og fans mødes, og Helhorse-sanger Mikkel Wad Larsen var dagens effektive trækplaster. Han fik bl.a. en snak med festivaldebutanterne Seven Thorns, der spillede på Pandæmonium-scenen fredag eftermiddag.

"Det var en sindssyg fed oplevelse at spille på Copenhell,” fortæller de to Seven Thorns-medlemmer, Asger og Gabriel, som håber på at koncerten kan medvirke til at åbne døre for flere jobs i Europa. 

Backstage Rising

DMF har i år medbragt et bordfodbold-bord bag Rising-scenen på Roskilde, som musikere og medarbejdere har dystet på mellem koncerterne. (Foto: Mads Mazanti)

Søndag tog warm up-dagene på Roskilde Festivalen over, hvor Copenhell slap. Igen var DMF repræsenteret. Denne gang primært i backstage-området bag Rising, der sammen med Countdown, er de to scener, der leverer musik til det live-hungrende publikum i dagene op til at det egentlige program afvikles på selve festivalpladsen. Området bag Rising er skabt af foreningen ORA i samarbejde med Roskilde Festivalen, og den lille hæng-ud-oase fungerer som omdrejningspunkt for mødet mellem musikere og branchefolk.

På Rising og Countdown er det primært bands fra vækstlaget, der står på scenen, og igen i år viste de tre warm up-dage at potentialet i dansk musik er kæmpestort. Vi fangede en af de helt unge Roskilde-debutanter umiddelbart efter koncerten, foran flere hundrede begejstrede tilskuere:

"Det var overvældende. Vi har aldrig spillet for så mange mennesker,” fortæller Rud Aslak, der er sanger i bandet Barselona, som gav koncert på Rising søndag eftermiddag. Også Pilou og Jakob, fra det grønlandske band Small Time Giants var begejstrede for det hyggelige og afslappede backstage-område.

”Vi skal ikke spille i år, men vi har fået tjansen med at hjælpe musikerne med at komme af og på scenen. Det er en mulighed for os, til at skabe nogle kontakter til folk i Roskilde Festivalen og branchen generelt, og på den måde gøre vores chancer for at få jobs større,” fortæller de to hårdtarbejdende gutter i en velfortjent pause. 

Som en lille gimmick havde DMF i år medbragt et bordfodbold-bord bag Rising-scenen. Flere drabelige dyster gav næring til idéen om en decideret DMF-backstage-turnering, hvor musikere kan udfordre branchen – og omvendt. 

Roskilde Festivalens egentlige musikprogram løber fra onsdag d. 28. juni til lørdag d. 1. juli.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder