• A +
  • A -
  • print

DMF på Festival

28.06.2017 af Mads Mazanti DMF

Festivalsæsonen er for alvor skudt i gang over det ganske land, og DMF er repræsenteret på flere af de toneangivende musikbegivenheder henover sommeren.

Bandet Tvivler leverede en kæmpe energiudladning til deres koncert på Roskilde Rising. (Foto: Mads Mazanti).

DMF er igen i år ude på musikernes vigtigste sommer-arbejdsplads - festivalerne.

Wall of death og legale håndtegn

Torsdag til lørdag stod den på rocktråd, håndtegn og metal på Refshaleøen i København, hvor Copenhell løb af stablen for syvende gang. Med mere end 40 bands, udsolgt og ca. 23.000 gæster blev 2017 et vaskeægte rekord-år. En hel del af de dedikerede rock- og metal-entusiaster lagde vejen forbi DMF’s stand i handelsgaden STYX, og fik her en snak med forbundets udsendte i rockland.

Især lørdagens meet'n'greet, som var arrangeret i partnerskab med Metal Danmark, var godt besøgt. Her kunne musikere og fans mødes, og Helhorse-sanger Mikkel Wad Larsen var dagens effektive trækplaster. Han fik bl.a. en snak med festivaldebutanterne Seven Thorns, der spillede på Pandæmonium-scenen fredag eftermiddag.

"Det var en sindssyg fed oplevelse at spille på Copenhell,” fortæller de to Seven Thorns-medlemmer, Asger og Gabriel, som håber på at koncerten kan medvirke til at åbne døre for flere jobs i Europa. 

Backstage Rising

DMF har i år medbragt et bordfodbold-bord bag Rising-scenen på Roskilde, som musikere og medarbejdere har dystet på mellem koncerterne. (Foto: Mads Mazanti)

Søndag tog warm up-dagene på Roskilde Festivalen over, hvor Copenhell slap. Igen var DMF repræsenteret. Denne gang primært i backstage-området bag Rising, der sammen med Countdown, er de to scener, der leverer musik til det live-hungrende publikum i dagene op til at det egentlige program afvikles på selve festivalpladsen. Området bag Rising er skabt af foreningen ORA i samarbejde med Roskilde Festivalen, og den lille hæng-ud-oase fungerer som omdrejningspunkt for mødet mellem musikere og branchefolk.

På Rising og Countdown er det primært bands fra vækstlaget, der står på scenen, og igen i år viste de tre warm up-dage at potentialet i dansk musik er kæmpestort. Vi fangede en af de helt unge Roskilde-debutanter umiddelbart efter koncerten, foran flere hundrede begejstrede tilskuere:

"Det var overvældende. Vi har aldrig spillet for så mange mennesker,” fortæller Rud Aslak, der er sanger i bandet Barselona, som gav koncert på Rising søndag eftermiddag. Også Pilou og Jakob, fra det grønlandske band Small Time Giants var begejstrede for det hyggelige og afslappede backstage-område.

”Vi skal ikke spille i år, men vi har fået tjansen med at hjælpe musikerne med at komme af og på scenen. Det er en mulighed for os, til at skabe nogle kontakter til folk i Roskilde Festivalen og branchen generelt, og på den måde gøre vores chancer for at få jobs større,” fortæller de to hårdtarbejdende gutter i en velfortjent pause. 

Som en lille gimmick havde DMF i år medbragt et bordfodbold-bord bag Rising-scenen. Flere drabelige dyster gav næring til idéen om en decideret DMF-backstage-turnering, hvor musikere kan udfordre branchen – og omvendt. 

Roskilde Festivalens egentlige musikprogram løber fra onsdag d. 28. juni til lørdag d. 1. juli.