• A +
  • A -
  • print

DMF-priser til Mazur og Soukup

17.03.2017 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

Legendariske Marilyn Mazur og det unge talent Lubos Soukup kvitterede for hæderen med en musikalsk blind date til prisoverrækkelse torsdag.

Prismodtagerne til DMF’s Livepris og Talentpris 2017 (foto: DMF)

”Det er ikke for meget at sige, at Marilyn er en magiker i dansk musikliv. En musiker der har et fantastisk nærvær, en utrolig energi og en fast rytme, så selv Rolands rytmeboks må stå af,” lød ordene fra DMF’s formand Anders Laursen, da han torsdag overrakte DMF’s Livepris 2017 til Marilyn Mazur. 

Jazzmusikeren, der i årtier har haft et enestående virke som udøvende musiker i Danmark og udlandet og har spillet med et hav af store navne som John Tchicai, Pierre Dørge, Miles Davis og Wayne Shorter, modtog Årets Livepris for sit lange, mangfoldige og enestående virke som udøvende musiker. Med hæderen fulgte 20.000 kroner. 

”Det er jeg rigtigt rigtigt glad for,” takkede Marilyn Mazur, der understregede, at pengene kommer til at gå til mere musik. ”Jeg har så mange planer om alt muligt, jeg skal musikalsk. Det er bare så skønt, når der er nogen, der sætter pris på, at man gør noget med musik.” 

Med hæderen og pengene fulgte en lille opgave om at udpege Årets Talent – en ung og upcoming musiker.

En beslægtet musiker

”Jeg tænkte på en musiker, som jeg følte mig beslægtet med, og som jeg havde hørt én gang. Og så gik jeg i gang med at Google ham, og hver gang, jeg stødte på hans musik, var det yeah yeah yeah… Det rørte mig på helt unik vis, og det rørte mig med saft og kraft. Det var dig Lubos Soukup. Du fik mig til at flyve,” lød det fra Marilyn Mazur om den herboende tjekkiske saxofonist, Lubos Soukup, som hun overrakte talentprisen til – ligeledes sammen med 20.000 kroner 

”Det er stort at få en pris fra en musiker som Marilyn, der har spillet med så mange store musikere. Hun er en fantastisk musiker, så det betyder virkelig meget for mig. Det er magisk, når Marilyn spiller, hun har været pioner,” sagde Lubos Soukup, der ligesom Mazur understregede, at pengene skal bruges til musik. 

 De to musikere kvitterede helt i tråd med deres musiske virke for priserne med en blind date i improvisation.

Prisvinderne Marilyn Mazur og Lubos Soukup spillede sammen for første gang (foto: DMF)

Om DMF’s Livepris og Talentpris

DMF’s Livepris tildeles en musiker, der igennem sin karriere har været særligt flittig på koncertscenerne i Danmark og i udlandet. En musiker som ofte har udfordret sig selv og sitpublikum med anderledes koncertformer. En musiker som gennem sit virke er blevet kendt, som en god og solidarisk kollega. Prisen omfatter, foruden hæderen, en ”opgave” til prismodtageren om at udpege et lovende talent, hun eller han har mødt på sin vej.

DMF’s Livepris 2017 fandt sted torsdag den 16. marts på Bartof Station i København.

Læs om tidligere modtagere af DMF's Livepris og Talentpris:

Prisfest for folkemusikere 2015 

DMFs Livepris er uddelt 2014

LÆS MERE OM: