• A +
  • A -
  • print

DMF sikrede band deres honorarer

20.01.2016 af Morten Fischer

En uberettiget aflysning af flere aftale spillejobs fik et band til at søge hjælp hos Dansk Musiker Forbund efter arrangøren blankt afviste at betale de aftalte honorarer.

Der var hurtig udbetaling af tusindevis af kroner i honorar til musikerne, da først MUSIKEREN og DMF tog affære.

”Der er ingen likviditet i selskabet så god fornøjelse med dyre advokater,” skrev arrangøren i et svar til musikerne, som tilmed havde forsøgt at finde et kompromis med denne.

Artikel i MUSIKEREN

På baggrund af denne udtalelse - og også sammenholdt med firmaets årsrapport hvoraf det fremgik, at ”Da selskabet har tabt hele selskabskapitalen er der væsentlig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften.” - kontaktede fagbladet MUSIKEREN arrangøren med henblik på at indhente en udtalelse til den artikel, som MUSIKEREN ville bringe om sagen.

Pengene kom samme aften

Arrangøren fik sved på panden og reagerede herefter hurtigt på henvendelsen vedrørende den kommende artikel i DMF’s medier og havde nu pludseligt fremskaffet likviditet. Samme aften blev både honorarer for de aflyste spillejobs samt forudbetaling for de kommende aftalte koncerter overført til bandets bankkonto.

”Jeg vil hermed på orkesterets og specielt egne vegne takke for jeres bistand, og en særlig tak til Pia [Obel Hansen, faglig konsulent, red.] for at have været der hele vejen igennem. Det har været trygt og godt,” kvitterede DMF-medlemmet til sit forbund.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder