• A +
  • A -
  • print

DMF støtter ækle Spil Dansk-koncerter

26.10.2015 af Morten Fischer DMF

Ækle eventyr, bornholmsk Ølle Bølle-musik, improviserede salmer på mejeri samt jazz under indfartsvejen. Det er nogle af de projekter, som DMF har tildelt støtte til at spille koncerter på Spil Dansk Dagen torsdag den 29. oktober.

DMF støtter Christian Søgaard Trio, der har haft et langt samarbejde med Rune T. Kidde og har udgivet den anmelderroste cd "Stjerne langt fanden i vold" med sange af Kidde. Trioen opleves på Spil Dansk Dagen 29/10 med Rasmus Lyberth og Miriam Mandipira.

DMF’s medlemmer havde i september mulighed for at søge om støtte til mere utraditionelle Spil Dansk-arrangementer torsdag den 29. oktober over hele landet. Rigtigt mange spændende koncertidéer tikkede ind, og de 14 nedenstående arrangementer har fået støtte.

Rune T. Kidde-aften i Odense

Blandt andet inviterer Christian Søgaard Trio til Rune T. Kidde-aften, hvor de sætter musik til nu afdøde historiefortæller Rune T. Kiddes historier, ækle eventyr, børnebøger, tegneserier, sangtekster og meget mere. Grønlandske Rasmus Lyberth og Miriam Mandipira fra Zimbabwe lægger stemmer til. Det foregår på Galleri Galchiøt i Odense.

Ølle Bølle på Bornholm

Musikeren Kalle Brandt vil på Bornholm sammen med Ølle Bølle-band bryde grænserne mellem det normale og det marginale, når han giver koncert med det bornholmske band for psykisk udviklingshæmmede på biblioteket i Rønne kl. 15-16.

Sange og salmer i Asnæs

Mejeriet i Asnæs og det store vægmaleri af billedkunstneren Christian Gundtoft vil danne rammen om en koncert, hvor publikum kan se på maleriet, mens musikerne fortolker det musikalsk og på den måde indvier salen og maleriet. Det er en ny duo bestående af Anja Lillemæhlum (cello/sang) og Tineke Noordhoek (vibrafon/perkussion), der her vil give sig i kast med danske sange og salmer fortolket improvisatorisk.

Jazz under Bispeengbuen

Arealet under Bispeengbuen på grænsen mellem København NV og Frederiksberg er kategoriseret som et kvarter med det største potentiale for foranding. Dagens optræden med Dowland & Jazz skal sætte fokus på området som en fremtidig musikscene, fortæller de to musikere Louise Rostved Stain Swensson, der står bag. Det foregår kl. 16, hvor publikum forventes at være folk på vej hjem fra arbejde og forældre, der henter børn fra udflytterbørnehaven i nærheden.

DMF-støttede Spil Dansk-koncerter

Band

Spillested

Chr. Søgaard Trio

Galleri Galschiøt (Rune T Kidde-aften)

Elmo Band

TBA

Springborg Band

Netværkstedet Thorvaldsen

Hanne & Jacob

Værestedet, Lyrskovgade

Djursland Spillemænd

Superbrugsen, Glesborg (øko-dag)

Højgaard/Bryld Duo

Højbyhus (økologisk cafe), Odense

Kalle & Ølle Bølle Band

Rønne Bibliotek

Tura Ya Moya

skibet Van Loon, Berlin

Dowland & Jazz

under Bispeengbuen

Lisiux Duo

Sigrid Undsets Barndomshjem

Admiral Awesome Duo

Løgum Kloster Højskole f. asylanter

Lillemæhlum/Noordhoek Duo

Mejeriet, Asnæs

Verner Schrøder Solo

Grønnegården, Tinglev

Beckman Solo

Vester Vester Højskole

LÆS MERE: Spil Dansk Ugen byder på dansk musik fra 26/10 til 1/11

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder