• A +
  • A -
  • print

DMF til politikerne: Sæt en reel ny kurs for Danmark

11.10.2019 af Rikke Tjørring

Regeringen har fremlagt sit udspil til finansloven for 2020. Der lægges ikke op til en total afskaffelse af omprioriteringsbidraget på kulturområdet, hvilket har fået Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, og hovedbestyrelsesmedlem, Søs Nyengaard, til at komme med en opfordring til politikerne.

Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, og hovedbestyrelsesmedlem, Søs Nyengaard, gør i et debatindlæg i Altinget opmærksom på blandt andet landsdelsorkestrenes pressede situation. Her ses Copenhagen Phil. Foto af Anne Mie Dreves.

Onsdag den 2. oktober fremlagde regeringen sit udspil til finansloven for 2020. Udspillet lægger ikke op til en total afskaffelse af omprioriteringsbidraget på kulturområdet, og det vækker bekymring hos Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen. Han har sammen med Søs Nyengaard, der er medlem af Dansk Musiker Forbunds hovedbestyrelse og formand for Landsdelsorkester Musikernes Fællesråd, skrevet et opråb til politikerne i webmediet Altinget.

Her gør de blandt andet opmærksom på landsdelsorkestrenes - og i særdeleshed Copenhagen Phils - pressede økonomi og opfordrer regeringen til at sætte en reel ny kurs for Danmark ved at afskaffe omprioriteringsbidraget på kulturområdet.

"Økonomisk stabilitet er fundamentet for at kunne planlægge – og dermed for at kunne sikre, at orkestrene kan præstere på højeste niveau og udvikle sig. En hurtig afskaffelse af omprioriteringsbidraget er eneste vej frem. Orkestrene skal drives og organiseres fornuftigt med en balance mellem de kunstneriske ambitioner og de økonomiske rammer," lyder det blandt andet fra Anders Laursen og Søs Nyengaard i indlægget.

I DMF glæder man sig over, at regeringens støttepartier står samlet i ønsket om at sikre en ordentlig offentlig finansiering af kulturen, og man venter nu spændt på Socialdemokratiet.

Læs hele Altinget-indlægget i her.