• A +
  • A -
  • print

Få tips om dagpengeregler fra A til Z

12.09.2015 DMF

Snyd ikke dig selv for mere i supplerende dagpenge. Du kan faktisk få fradrag for dine transportudgifter! Dette og mange andre gode råd og tips kan du få når DMF inviterer til informationsmøder i Aarhus og København.

En særlig regel, der gælder, når du er musiker og på dagpenge betyder, at hvis du modtager dit honorar som B-indkomst, så kan du få fradrag for transport i dine dagpenge.

Der er særligt fokus på musikeres behov, når DMF inviterer til informationsmøder om dagpengeregler under titlen ”Dagpengeregler A-Z, hvad skal jeg vide som musiker!”

Arrangementerne finder sted i:

  • Aarhus, 15. september 2015 kl. 16-18 på DMF Aarhus, Vestergade 19, 2, 8000 Aarhus C (Se Facebook event)
  • København, 16. september 2015 kl. 16-18 på DMF, Sankt Hans Torv 26, 2200 København (Se Facebook event)

Du tilmelder dig mødet ved at sende en mail til dmf@remove-this.dmf.dk. Husk at angive i hvilken by, du vil til møde.

Følgende emner vil blive berørt på møderne: Supplerende dagpenge som underviser og musiker, e-indkomst, selvstændig virksomhed versus lønmodtager, sygeforsikring for selvstændige, jobsøgning ved arbejde i udlandet, social sikring arbejde i udland og meget mere.

Ovenstående eksempel med fradrag for transportudgifter i dagpenge vil også blive gennemgået ved mødet og her nedenfor:

Tjener du 2000 kr. ved et spillejob vil A-kassen som udgangspunkt modregne dig med udgangspunkt i denne indtægt. Men har du udgifter transport på 500 kr. vil det kun være 1500 kr. som a-kassen vil modregne dig for dig i dine dagpenge. Denne mulighed gælder dog kun, når man modtager sit honorar som B-indkomst.

Når man er honorarlønnet, betragter a-kassen din arbejdstid som ukontrollabel, det betyder, at din indtægt bliver omregnet til et antal arbejdstimer/fradragstimer efter en fastlagt omregningssats. I forbindelse med honorarindtægter fra løse musikbestillinger må du tage fradrag for nødvendige udgifter til det konkrete job. De fradrag, a-kassen godkender, er de samme fradrag, som godkendes af skattemyndighederne.

Skattemyndighederne godkender følgende fradragsmuligheder:

Faktiske udgifter:

Taxa, billeje, tog, bus, fly, færge og lignende. Udgifterne skal kunne dokumenteres. Dvs. der skal foreligge en billet eller en faktura/regning.

Standardfradrag:

Hvis du kører i egen bil kan du fratrække kr. 3,70/km for op til 20.000 km årligt, derefter falder satsen til kr. 2,05/km. (2015-satser) Dette fradrag forudsætter, at du fører kørebog, dvs. foretager registrering over kørsel med bilen ved brug af dens kilometertæller.

Forbundets tarifplan viser en række satser/beløb for instrumenttransport. Disse satser/beløb har ikke noget at gøre med Skats regler for fradrag. Derfor kan disse satser/beløb hverken fradrages i skat eller i opgørelsen overfor a-kassen.

Hvis du benytter skattefradrag i forbindelse med det konkrete spillejob, skal disse fradrag også oplyses til a-kassen. Oplysningerne skal fremgå af skema til beregning af indtægt som kan fås hos DMF eller i a-kassen. Det en god ide at udfylde skemaerne løbende, uanset om du får dagpenge eller ej.

Skemaet kan også udskrives fra DMF´s hjemmeside under blanketter. Hent skemaet til beregning af indtægt

Vil du vide mere om denne særlige regel, når du er musiker og er på dagpenge, og andre regler, hvor du kan være lidt anderledes end en almindelig lønmodtager, fx som underviser, så kom til DMF’s informationsmøde ”Dagpengeregler A-Z, hvad skal jeg vide som musiker!”

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder