• A +
  • A -
  • print

Fejlagtige opkrævninger til barselsordning?

26.08.2015 af Morten Fischer DMF

Har du modtaget en opkrævning til den nye Barselsudligning for Selvstændige og har du ikke haft selvstændig virksomhed i skattemæssig forstand i 2014 skal du muligvis alligevel ikke betale opkrævningen.

borger.dk

På borger.dk fremgår det, at nogle af de b-indkomstmodtagere, der har modtaget opkrævningen til barselsordningen "muligvis ikke skal betale."

Den nye barselsordning Barselsudligning for Selvstændige har i denne uge sendt opkrævninger ud til selvstændigt erhvervsdrivende og B-indkomstmodtagere. Men hvis du blot har haft B-indkomst uden at være selvstændigt erhvervsdrivende, dvs. uden at indberette via den udvidede selvangivelse for 2014 skal du muligvis ikke betale til den nye barselsordning. Der er øjensynligt sket en fejl og du bør derfor afvente et brev fra Barselsudligning for Selvstændige om, at du skal se bort fra opkrævningen.

LÆS OGSÅ: Selvstændige får bedre muligheder under barsel

”Mange freelancemusikere med B-indkomst er ikke selvstændige, men lønmodtagere, og medlem af en a-kasse, og de er i stedet omfattet af barselsreglerne for lønmodtagere,” forklarer DMF’s skatterådgiver Trine Budtz og fastslår: ”Derfor skal muligvis ikke betale til den nye ordning, men den endelige afgørelse ligger hos ministeriet, der endnu mangler at tage stilling.”

Mener du ikke, at du er omfattet af den nye ordning og modtager du ikke det omtalte brev i den kommende tid (husk at tjekke e-boks), bør du kontakte Barselsudligning for Selvstændige direkte på tlf. 70 12 90 00 eller du kan kontakte Trine Budtz i DMF på tb@remove-this.dmf.dk eller tlf. 35 240 240.

LÆS MERE: Spørgsmål og svar om Barselsudligning for Selvstændige

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder