• A +
  • A -
  • print

Fradrag for kørsel og parkeringsudgifter

22.11.2016 af Trine Budtz DMF

Nye satser for kørselsfradrag og – som noget nyt – fradrag for p-billet til bandbilen. Altsammen fra den 1. januar 2017.

Er du honorarmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende kan du få fradrag for udgifter til erhvervskørsel, dvs. udgifterne til kørsel til/fra arbejdssteder.

Fra den 1. januar 2017 du som honorarmodtager eller selvstændig tage fradrag efter følgende sats.

  • 0 – 20.000 km: 3,53 kr./km
  • Ud over 20.000 km: 1,93 kr./km

Billigere at parkere bandbilen

Satsen for kørselsfradrag er faldet en smule ift. 2016, men til gengæld kan du nu - som noget nyt - få fradrag for dokumenterede udgifter til parkering i forbindelse med den erhvervsmæssige kørsel.

Husk dokumentation!

Hvis du skal sikre dig fradrag for udgifter til P-billetter, er der to ting, du skal huske:

Først og fremmest skal du gemme din dokumentation for udgiften, dvs. enten den fysiske P-billet, eller –hvis du betaler via et elektronisk betalingssystem – adgang til at kunne hente oplysningerne om dine elektroniske betalinger. Det kan måske være en god idé at udskrive betalingskvitteringerne.

Dernæst skal du foretage notering om, hvilket ærinde du havde i forbindelse med udgiften. Det kan være et spillejob; her er det nemt, for der er også en indtægt samme dag. Men det kan også være transport af instrument til reparation eller til et møde, og så kan du måske ikke huske, hvad for et ærinde du havde senere, når du skal lave din selvangivelse.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder