• A +
  • A -
  • print

Har du husket at indberette din tv-optræden til Performex?

21.03.2019 af Iben Lehnert DMF

Har du optrådt på tv i 2018 og glemt at indberette din optræden til Performex? Så gør det nu.

Performex udbetaler hvert år rettighedsvederlag for musikoptræden i tv – både for retransmission og arkivudnyttelser af gamle udsendelser.

For at få del i retransmissionsvederlagene har du selv ansvar for at indberette dine tv-optræden til Performex. Vi har allerede modtaget rigtig mange indberetninger, men vi vil meget gerne have flere med. Så har du optrådt på tv i 2018 og glemt at indberette din optræden til Performex? Kontakt os – du kan stadig nå at komme med i en opsamling.

Retransmissionsvederlagene er rettighedsvederlag – en pulje er øremærket til musikudøvere, som har medvirket i tv som musiker, sanger, solist, bandmedlem, husorkester, ensemble, fastansat eller kontraktansat orkestermusiker/sanger, assistent i et orkester eller kor eller som medspillende kapelmester. Rettighedsvederlaget betales af blandt andre udbyderne af kabel-tv, opkræves af Copydan og udbetales til rettighedshaverne via Performex, der er stiftet af musikudøvernes organisationer.

Læs mere om, hvad og hvordan på www.performex.dk 

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder