• A +
  • A -
  • print

Kammermusikken styrker samarbejdet

19.02.2018 af Karen Bendix DMF

Stor kammermusikkonferencen skal samle musikere, koncertarrangører og komponister.

Ved kammermusikkonferencen "Vi mødes på trianglen" vil der være oplæg og vidensdeling ved musikerne Bolette Roed (Alpha trio) og Asbjørn Nørgård (Den Danske Strygekvartet). (Foto: Den Danske Strygekvartet)

Musikforeninger og musikere har behov for at samle og styrke det indbyrdes netværk i miljøet, viser en undersøgelse fra 2015 blandt kammermusikforeninger og udøvende kammermusikere i Danmark. Musikforeningerne udgør et enestående fundament for kammermusikken i Danmark. Men samarbejdet mellem musikere, koncertarrangører og komponister spiller ikke optimalt alle steder.  

Dansk Komponistforening og Dansk Musiker Forbund har derfor taget initiativet til en konferencen ”Vi mødes på trianglen”, som skal samle aktører fra hele kammermusikmiljøet. Gennem oplæg, workshops og vidensdeling vil konferencen bl.a. debattere variation og diversitet i programplanlægningen, brug af de sociale medier som musiker og arrangør, hvordan musikforeningerne får fat i den nye generation af komponister og musikere, og hvordan vi styrker netværket i kammermusikmiljøet fremadrettet.  

Om kammermusikkonferencen

  • Konferencen er for musikforeninger, musikere, komponister, festivaler, undervisere, institutioner, kirker, museer og andre med interesse for kammermusikkens vilkår i Danmark.  
  • Konferencen skal med oplæg og workshops samle miljøet og styrke netværk, samarbejde og fælles inspiration hos koncertarrangører, musikere og komponister, der er aktive indenfor kammermusikområdet.  
  • Konferencen finder sted søndag den 13. maj kl. 10-17 på Højskolen Snoghøj, Højskolevej 9, 7000 Fredericia.

Det er gratis at deltage!  

Tilmelding sker til Per Dybro Sørensen: perdybros@remove-this.gmail.com

Læs mere og følg med her 

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder