• A +
  • A -
  • print

Kom helt tæt på DR SymfoniOrkestret

25.04.2019 DMF

En ny podcast-serie fortæller om hverdagen på en af landets helt særlige arbejdspladser.

Fløjtenist Ulla Miilmann er en af de medvirkende musikere fra DR SymfoniOrkestret i serien. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Hvordan er det at få ny chef i form af skiftende dirigenter nærmest hver uge? Hvem larmer mest under prøverne? Har man tøjkriser før en koncert, og er det rigtigt, at der foregår nogle festlige og natlige nachspiel bag scenen, når for eksempel Torsdagskoncerten er overstået?

Det - og meget andet - kan man blive klogere på i en ny podcastserie og P2-programrække, som kort og godt hedder ’Symfoniorkestret’, og som nu er klar.

Selve orkestret er DR Symfoniorkestret, der har eksisteret siden 1925, og i de fem afsnit får lytterne et usædvanligt kig om bag scenetæppet, når en håndfuld af musikerne fra orkestret fortæller om deres hverdag på en af Danmarks helt særlige arbejdspladser.

Dedikation, myoser og uskrevne regler

De fem udsendelser bringer lytterne tæt på de dygtige musikere og deres instrumenter, ligesom man får et kig ind i en hverdag fuld af dedikation og perfektionisme, hvor uskrevne regler, stor arbejdsglæde og masser af myoser er en del af hverdagen.

Blandt de ansatte i orkestret, der fortæller om arbejdet i orkestret er slagtøjsspilleren Jakob Weber Egholm, violinist Julie Meile, fløjtenisten Ulla Miilmann, cellisten Henrik Dam Thomasen, klarinettisten Klaus Tönshoff og producent Karen Skriver Zarganis fra DR Symfoniorkestret.

Kanalredaktør for P2, Susanna Arpi, siger om serien:

I radioen og i koncertsalen hører man det færdige resultat af et symfoniorkesters arbejde, men hvad sker der egentlig før og efter en koncert? I første afsnit fortæller en af musikerne, at folk tror, at man som musiker lever i en ophøjet verden, hvor man kun tænker på musik og er på et andet plan end andre. Denne serie åbner orkestret for lytterne som en samling af både musikere og mennesker.

Lyd til podcasten her

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder