• A +
  • A -
  • print

Mathias Heise modtager pris på 150.000 kr.

29.04.2019 af Anine Fuglesang DMF

Brødrene Hartmanns Fond overrækker i år deres diplompris til mundharpist og komponist Mathias Heise.

Mundharpist Mathias Heise modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2016. (Foto: Ulrik Jantzen)

Brødrene Hartmanns Fond har i år valgt at tildele Hartmann-Diplomprisen til mundharpist og komponist Mathias Heise. Prisen er på 150.000 kroner.

Hartmann-Diplomprisen tildeles yngre personer, der indenfor det danske samfund forventes at ville præstere en værdifuld indsats. Modtageren må have vist lovende resultater af almindelig samfundsmæssig værdi inden for sociale, humanitære, videnskabelige eller kulturelle områder.

Prisen er tidligere blevet overrakt til Thure Lindhardt og Eske Willerslev.

Direktør modtager hovedpris

Hovedprisen Hartmann-Prisen på 300.000 kroner tildeles i år dr. jur. Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Hartmann-Prisen tildeles personer, der indenfor det danske samfund har præsteret en særdeles værdifuld indsats. Indsatsen behøver ikke nødvendigvis at være en epokegørende nyskabelse, men det må kræves, at der foreligger en betydelig indsats af almindelig samfundsmæssig værdi indenfor sociale, humanitære, videnskabelige eller kulturelle områder.

Hartmann-priserne kan ikke søges, men uddeles efter fondsbestyrelsens skøn. Prisen blev overrakt til modtagerne ved et arrangement d. 2. april 2019.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder