• A +
  • A -
  • print

Mindeord om Svend Asmussen

01.03.2017 af Anders Laursen DMF

Alle har de hørt Svend og blevet inspireret og oplivet, skriver formand for DMF Anders Laursen i et mindeord.

"Alle har de hørt Svend og blevet inspireret og oplivet. Den største danske musiker i mands minde. En stort tak for det hele," skriver Anders Laursen, formand for DMF.

Svend Asmussen fik et fantastisk liv med musikken. For hvad nåede han ikke og hvad fik han ikke fortalt os om alle disse år. Det var som om han havde været med helt fra starten - og det havde han næsten osse. Den rytmiske musik - herunder den ældste i familien nemlig jazzen - er jo kun godt et hundrede år gammel. Og når Svend fortalte om de tidlige år på amerikanske krydstogtskibe med Fats Waller og Josephine Baker, SweDanes-perioden eller samarbejdet med Duke Ellington i 1963, så læste han som levende legende op af musikkens historiebog.

Sent i karrieren opstod kvartetten med Jesper Lundgård, Aage Tanggård og Jacob Fischer, som bl.a. begejstrede et pakket jazzfestival-publikum på Svends gamle hjemmebane Glassalen, senest i 2006. Her tryllede han med både publikum og medmusikere – ikke mindst Jacob. Og der var mange, der både ude og hjemme i Danmark lyttede med på musik i verdensklasse. Et begejstret publikum som også talte unge jazzviolinistspirer som Kristian Jørgensen, Bjarke Faldgreen, Alexander Kragelund og mange flere. Alle bærer de arven videre. Alle har de hørt Svend og blevet inspireret og oplivet.

Den største danske musiker i mands minde. En stort tak for det hele.

Anders Laursen