• A +
  • A -
  • print

Montmartre reddet

20.09.2017 af Karen Bendix DMF

Kommunen giver støtte til de næste tre år.

Jazzhuset Montmartre har fået bevilliget 700.000 kr. årligt de næste tre år fra Københavns Kommune, og er dermed reddet.

Det er igen lykkes for de københavnske politikere at holde hånden over det lille internationalt anerkendte jazzspillested Montmartre i København.

Ved budgetforhandlingerne indgik Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten et forlig med Dansk Folkeparti om at give Montmartre 700.000 kr. de næste tre år. Det betyder, at spillestedet kan tænke lidt mere langsigtet over de næste tre år og dermed bibeholde det internationale ry stedet har.

Da spillestedet kun har plads til 85 mennesker kan det ikke kører rundt på markedets præmisser, selv om rigtig mange frivillige hænder hjælper til. Og de private fonde vil kun støtte, hvis der også er penge fra kommunen. Derfor er de afhængig af offentlig støtte.

DF's kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, siger til Politiken, at han er glad ikke bare på Montmartres men også på københavnernes vegne"De fortjener at have et godt spillested i indre by," siger han til Politiken.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder