• A +
  • A -
  • print

Morgenvækning med live-musik

03.02.2017 af Birgitte Theresia Henriksen

Minikoncert med Kill J kastede lys og varme på en grå vinterfredag hos DMF i København.

Kill J – alias Julie Aagaard - leverede et skud alternativ og intens pop til et halvt hundrede morgenfriske publikummer. (foto: Karen Bendix)

Det er ikke ofte, man er så heldig at få livemusik til morgenkaffen. Fredag den 3. februar var en kærkommen undtagelse på kontoret hos Dansk Musiker Forbund i København, hvor Kill J – alias Julie Aagaard - spillede minikoncert for et halvt hundrede morgenfriske publikummer.

Julie Aagaard og medmusikeren Mark Laursen var inviteret som led i en række morgenmøder om køn og diversitet i musikbranchen. Og under koncerten valgte Julie at give en særlig sang nogle ord med på vejen, fordi den netop illustrerede temaet.

”Jeg blev spurgt, om jeg ville sige noget i dag om at være kvinde i musikbranchen,” begyndte hun. ”Og det vil jeg da godt, for jeg overhørte engang to branchefolk beskrive en anden kvindelig kunstner på en måde, som fik mig til at skrive en sang i vrede. Det, de sagde om den anden kvindelige kunstner, var: ”Det går ikke med hende der, hun har jo ikke nogen fuckability”. Det gjorde mig så oprørt, at jeg gik hjem og skrev den her sang,” fortalte hun og spillede derpå nummeret ”Propaganda”.

En stor tak til Kill J for en fantastisk koncert her fra DMF.

Næste morgenmøde med fokus på kønsbalance og diversitet i musikbranchen er hos Gramex den 3. marts. Alle er velkomne, læs mere i Facebookeventen..


Om morgenmøderne: Køn og diversitet i musikbranchen

Minikoncerten med Kill J er en del af en række morgenmøder med fokus på kønsbalance i musikbranchen. Møderne afholdes af musikorganisationerne Dansk Musiker Forbund, Dansk Live, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Gramex. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.
Musikorganisationerne kortlægger køn og diversitet i musikbranchen, som vil udmunde i anbefalinger til en bedre diversitet i musikbranchen som helhed. Med morgenmøderne den første fredag i måneden sætter organisationerne fokus på emnet.  Næste og sidste morgenmøde er hos Gramex den 3. marts. Læs mere og tilmeld dig i Facebookeventen.

LÆS MERE:

Pluralisterne på morgenmøde

Girls are awesome

LÆS OGSÅ: Facebookgruppe om diversitet