• A +
  • A -
  • print

Mulighed for at forlænge dagpengeperioden

26.01.2017

Hvis du har opbrugt din dagpengeperiode den 1. jan. 2017 eller senere, kan du forlænge perioden, hvis du har haft arbejde imens.

Det er muligt at forlænge sin dagperiode. Har du fx arbejdet i sammenlagt 481 timer i dagpengeperioden, kan du veksle arbejdstimerne til 962 timers dagpenge, som svarer til dagpenge i seks måneder. Du kan bruge de seks måneders forlængelse af dagpengeperioden inden for en periode på 9 måneder.

Forlængelsen af dagpengeperioden sker i uger/klip og beregnes ved at gange antallet af arbejdstimer med to. Dvs. 481 arbejdstimer bliver til 962 dagpengetimer. De 962 dagpengetimer divideres med 37 timer og giver dermed 26 uger/klip, som dagpengeperioden kan forlænges med. Du kan bruge de 26 ugers forlænget dagpengeperiode inden for 39 uger.

Forlængelse eller optjening

Hver gang du får udbetalt dagpenge i en uge, i den forlængede dagpengeperiode, reduceres dine opsparede arbejdstimer fra dagpengeperioden med 18,5 timer. Du forbruger derfor 18,5 af dine arbejdstimer fra dagpengeperioden, uanset om du får dagpenge for 37 timer eller kun for 7,4 timer i en uge. Du bestemmer selv, om du vil forlænge din dagpengeperiode og hvor mange af de max 962 opsparede arbejdstimer, du vil veksle til forlænge dagpengeperioden. 

Vær opmærksom på, at du ikke kan bruge de arbejdstimer, du forlænger din dagpengeperiode med til at optjene en ny to-årig dagpengeperiode. Du skal altså vælge, om du vil bruge dine opsparede arbejdstimer til at forlænge din dagpengeperiode, eller om du vil bruge dem til at optjene en ny dagpengeperiode af 2 års varighed.  

LÆS MERE: www.ftf-a.dk/dagpengereformen/#c36214

Nyheder fra MUSIKEREN

Hæderspris til Bjarke Mogensen

01.11.2018

Wilhelm Hansen Fonden uddeler pris til acccordeonist Bjarke Mogensen.

Lysten er drivkraften

31.10.2018

DMF København afholdt fredag d. 26. oktober en branchedag for musikundervisere med spænende paneldebatter og netværkssnak.

Relaterede nyheder