• A +
  • A -
  • print

Mulighed for at forlænge dagpengeperioden

26.01.2017

Hvis du har opbrugt din dagpengeperiode den 1. jan. 2017 eller senere, kan du forlænge perioden, hvis du har haft arbejde imens.

Det er muligt at forlænge sin dagperiode. Har du fx arbejdet i sammenlagt 481 timer i dagpengeperioden, kan du veksle arbejdstimerne til 962 timers dagpenge, som svarer til dagpenge i seks måneder. Du kan bruge de seks måneders forlængelse af dagpengeperioden inden for en periode på 9 måneder.

Forlængelsen af dagpengeperioden sker i uger/klip og beregnes ved at gange antallet af arbejdstimer med to. Dvs. 481 arbejdstimer bliver til 962 dagpengetimer. De 962 dagpengetimer divideres med 37 timer og giver dermed 26 uger/klip, som dagpengeperioden kan forlænges med. Du kan bruge de 26 ugers forlænget dagpengeperiode inden for 39 uger.

Forlængelse eller optjening

Hver gang du får udbetalt dagpenge i en uge, i den forlængede dagpengeperiode, reduceres dine opsparede arbejdstimer fra dagpengeperioden med 18,5 timer. Du forbruger derfor 18,5 af dine arbejdstimer fra dagpengeperioden, uanset om du får dagpenge for 37 timer eller kun for 7,4 timer i en uge. Du bestemmer selv, om du vil forlænge din dagpengeperiode og hvor mange af de max 962 opsparede arbejdstimer, du vil veksle til forlænge dagpengeperioden. 

Vær opmærksom på, at du ikke kan bruge de arbejdstimer, du forlænger din dagpengeperiode med til at optjene en ny to-årig dagpengeperiode. Du skal altså vælge, om du vil bruge dine opsparede arbejdstimer til at forlænge din dagpengeperiode, eller om du vil bruge dem til at optjene en ny dagpengeperiode af 2 års varighed.  

LÆS MERE: www.ftf-a.dk/dagpengereformen/#c36214

Nyheder fra MUSIKEREN

Elektronisk musik ud af subkulturen

20.09.2017

Ny rapport afdækker den danske elektroniske musikscene og synliggør interessen for organisering og professionalisering.

Audi ruller ind på Det Kgl. Teater

19.09.2017

Kunstnere og erhvervslivet skal være bedre til at samarbejde, hvis der skal holdes gang i budgetterne. Sådan lyder opfordringen fra tidligere musiker og brandingekspert Christian Have, efter Det Kgl....

Relaterede nyheder