• A +
 • A -
 • print

Musik skal bygge bro i udsat boligområde

27.03.2019 af Anine Fuglesang DMF

Otte projekter fordelt i hele landet skal nu sætte fokus på, hvordan kunst og kultur kan hjælpe til bedre integration. I Brøndby Kommune er det musikken, der spiller en væsentlig rolle.

Foto: Anna Samoylova

Børn og unge i udsatte boligområder skal møde flere kunst- og kulturprojekter, der har til formål at bygge bro på tværs af forskelligheder. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Otte projekter fordelt i hele landet har fået tilskud fra puljen ’Kulturbroen’. Der er i alt uddelt 3,7 mio. kr., og puljen afprøver som noget nyt, hvordan man kan støtte projekter, der har til formål at bygge bro mellem sociale, kulturelle og religiøse skel og danne nye fællesskaber.

Et af de otte projekter er ’Musikalsk legestue - som brobygger’ i Brøndby Kommune, hvor der skal udvikles og etableres et lokalt musiktilbud til børn og deres forældre. Projektet er et samarbejde mellem Brøndby Musikskole, Den boligsociale helhedsplan og Kulturhuset Brønden.

Styrker fællesskab og værdier

De otte kulturelle projekter fordelt i hele landet skal agere katalysator for integration, lyder det fra kulturminister Mette Bock (LA), der siger:

Med de otte støttede projekter får endnu flere børn og unge fra udsatte boligområder adgang til kunst og kultur på en måde, der styrker fællesskabet og de værdier, der samler os.

De otte projekter er:

 1. ’Musikalsk legestue – som brobygger’ i Brøndby Kommune – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan, Brøndby Musikskole og Kulturhuset Brønden, der udvikler og etablerer et lokalt musiktilbud i Brøndby Strand til småbørn og deres forældre.
 2. ’SUPERTOTAL filmfortællinger fra Charlotteager’ – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan Charlottekvarteret, filmfestivalerne CPH:DOX og BUSTER, Charlotteskolen og fritidsklubben 5'eren, der har som mål at styrke de unges demokratiske og kunstneriske stemme.
 3. ’Hjemme i Kunsten’ i Fredensborg Kommune – et samarbejde mellem tre kunstlaboratorier for børn og unge fra udsatte boligområder i Nivå og Kokkedal, der bruger kunsten til at skabe positiv dialog og sociale fællesskaber i nærmiljøet.
 4. ’kulTur _Vi skaber historie’ på Museum Lolland-Falster – der har et mål om at danne fællesskaber og identitet gennem involvering i historien og egne boligområder. Rollespilsprojektet ’Imperiet’ i Tingbjerg – et samarbejde mellem
 5. Rollespilsfabrikken, SOF og lokale bydelsaktører, der danner fællesskab, sammenhold og personlig udvikling gennem rollespil.
 6. ’Team PEACE’ – et samarbejde mellem Team Teatret og det udsatte boligområde Holtbjerg i Herning, som gennem tre år underviser udsatte unge i performative, kreative og produktive fag.
 7. ’Det Potentielle Rum’ i Thisted Kommune – et samarbejde mellem boligområdet Havrevej og Thisteds kulturhus Kulturrummet, der skal skabe læringsfællesskaber og varige samarbejder mellem børn og unge fra boligområdet.
 8. ’Kultur der forandrer’ – der udvikler kultur- og fritidstilbud i otte udsatte boligområder i Aarhus som en vej til at styrke social inklusion, almendannelse og medborgerskab.

Om puljen Kulturbroen:

 • "Kulturbroen til børn og unge - kunst og kultur i udsatte boligområder" er en indsats under Kulturministeriet, som skal give børn og unge i udsatte boligområder mulighed for at møde og engagere sig aktivt i kunst og kultur.
 • Kulturbropuljen til børn og unge kan søges af partnerskaber mellem aktører og institutioner fra henholdsvis det boligsociale område og det kulturelle område.
 • Puljens formål er dels at give flere børn og unge fra udsatte boligområder mulighed for at møde og engagere sig i kunst og kultur og dels at sikre en brobygning mellem parter fra udsatte boligområder og lokale kulturinstitutioner og -aktører.
 • Ud over puljen ligger der i indsatsen en projektmodningscamp og etablering af et videndelingsnetværk på tværs af de projekter, der får støtte fra puljen.

Læs mere her