• A +
  • A -
  • print

Musikere kan miste dagpenge uden for EU

09.02.2018 af Petrine Jørgensen DMF

Musikere kan miste dagpengeret i årevis, hvis de arbejder uden for EU.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil med den nye skatteaftale indføre et opholdskrav for ret til dagpenge.

I regeringens og Dansk Folkepartis nye skatteaftale er der indskrevet et opholdskrav for, at man kan modtage dagpenge. Et absurd krav, som vil ramme skævt, mener Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil med den nye skatteaftale indføre et opholdskrav for ret til dagpenge. Det betyder helt konkret, at medlemmer af en a-kasse skal have opholdt sig i Danmark eller i et andet EU/EØS-land i sammenlagt syv år inden for de seneste otte år for at få ret til dagpenge. Hvis kravet ikke er opfyldt vil den ledige i stedet få integrationsydelse. 

Krav vil ramme skævt

Musikeren, der har spillejobs i 13 måneder i USA, vil miste sin dagpengeret, når de returnerer til Danmark. Den dygtige udenlandske pianist, som kun har studeret og boet fem år i Danmark, har ingen ret til dagpenge, selvom vedkommende er meldt ind i en dansk a-kasse. Eller den danske musikstuderende, som er taget halvandet år til Kina for specialisere sine evner, kommer retur og har ligeledes mistet retten til dagpenge. Og de vil først blive berettigede til dagpenge igen, når de har opholdt sig syv år i Danmark. 

Danmark skal ikke lukke sig

Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen siger om de nye krav: 

”Det er fuldstændig absurde krav. Regeringen er netop ved at ændre reglerne for udenlandske arbejdere, som også ramte helt skævt. Samtidig er man ved at indføre regler, som ikke bare vil ramme vores medlemmer hårdt økonomisk, men samtidig ikke harmonerer med et Danmark, der ønsker at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og dygtige udenlandske arbejdere. Danmark skal åbne sig op som land, og ikke lukke sig om sig selv. Det er derfor Dansk Musiker Forbunds kraftigste opfordring til regeringen og Dansk Folkeparti at droppe dette krav. Det vil ikke kun ramme dygtig udenlandsk arbejdskraft, som søger til Danmark, men også ramme vores egne dygtige arbejdskraft, som dygtiggør sig i udlandet og samtidig repræsenterer Danmark i den store verden.”

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder