• A +
  • A -
  • print

Musikerforbund fra hele verden drøftede freelanceres vilkår

29.05.2019 af Rikke Tjørring DMF

Dansk Musiker Forbund var vært for FIMs internationale konference om freelanceres arbejdsvilkår globalt i København.

Dansk Musiker Forbund var i denne uge vært for FIM's internationale konference om freelancemusikere. Formand, Anders Laursen, bød deltagerne velkommen på en konference, der satte fokus på de mange usikkerheder, som freelancere over hele verden står overfor. (Foto: Rikke Tjørring)

At musikere arbejder i ensomhed for at skabe noget, der forbinder mennesker, er et paradoks. Et paradoks, som blev italesat af blokfløjtenist Michala Petri, inden hun satte scenen for Fédération Internationale des Musiciens (FIM) internationale freelancekonference med sit fløjtespil i verdensklasse.

Konferencen blev afholdt i København den 27. og 28. maj, og Dansk Musiker Forbund, med formand Anders Laursen i front, var vært for de mange repræsentanter fra musikerforbund fra hele verden, der sammen drøftede freelanceres usikre vilkår.  

Musik er vores fælles sprog

Der blot tolket på fem sprog, men at netop musikkens sprog i modsætning hertil er universelt, fastslog også Lottaliina Pokkinen fra det finske musikerforbund, SML, med henvisning til Michala Petris indslag.

Lottaliina Pokkinen udtalte:

Da fløjtenisten var her til morgen, havde ingen hovedtelefoner på. Vi har at gøre med et meget internationalt sprog. Derfor er det stort, at vi har mulighed for at drøfte disse ting sammen.

Konferencen gav de 89 deltagere mulighed for at dele erfaringer og hjælpe hinanden til tiltag, der kan forbedre forholdene for freelancemusikere over hele verden. I en række paneldebatter berettede deltagerne om vilkår specifikt for deres respektive hjemlande. Emnerne spændte vidt og dækkede over blandt andet distribution, social sikkerhed, kontraktforhandling og konkurrencelovgivning.

Læs en længere reportage fra FIM i næste nummer af MUSIKEREN, der udkommer i midten af juni. Se desuden billeder fra konferencen på Dansk Musiker Forbunds Facebook.