• A +
  • A -
  • print

Ny EU-afstemning om ophavsretsreform

04.09.2018 af Morten Madsen DMF

Ny afstemning om nedstemt ophavsretsreformen skal forbedre musikere rettigheder på nettet.

I begyndelsen af juli blev et direktivforslag om ophavsretten i det digitale indre marked nedstemt i EU-Parlamentet. For musikere ville den reform blandt andet styrke rettighedshavernes forhandlingsposition overfor for delingstjenester som Youtube m.fl. og også forbedre kunstnernes stilling i kontraktforhold på flere måder.

Afstemningsresultatet var påvirket af en stor skræmmekampagne fra Google og Piratpartiet, som hævdede, at man med reformen ville knægte ytringsfriheden og indføre censur – hvilket ikke er sandt.

Slaget er ikke tabt

Men slaget er endnu ikke tabt, for direktivet kommer op til afstemning igen i EU-parlamentets plenum den 12. september. Lige nu lobbyes der fra mange gode sider for, at man kommer i mål med alle direktivets vigtige elementer. Der kan imidlertid stilles ændringsforslag lige til den 5. september, men de mere seriøse af parlamentets politiske grupperinger søger at begrænse antallet af ændringsforslag, så afstemningen ikke ender i kaos.

Fra Dansk Musiker Forbunds side følger vi afstemningen og krydser fingre for, at alle vores danske parlamentarikere stemmer for at forbedre forholdene for kunstnerne og lukke de huller i lovgivningen, som misbruges af tech-giganterne.  

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder