• A +
  • A -
  • print

Nye Halfdan-sange

28.07.2015 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

I år fejres Halfdan Rasmussens 100 år. Vær med i konkurrence om at sætte musik til digterens tekster. Frist den 1. september.

Konkurrence: Gå på opdagelse i Halfdans voksenunivers og sæt musik til inspirerende digte (illustration: Jan Sørensen)

Konkurrencen er udskrevet at Helsingør Kommune, og målet er at få skabt nye Halfdan-sange til fællessang. Livskloge, menneskevarme, humoristiske og melodistærke sange, som – måske - kan blive en del af den danske højskole-sangskat.

Konkurrencen går ud på at sætte musik til digterens tekster om eksempelvis livet, kærligheden, krig og fred, og altså ikke i denne omgang til hans børnedigte.

Voksne fællessange

”Idéen er, at komponisterne selv kan gå på opdagelse i Halfdans voksenunivers og finde digte, som de synes er inspirerende og vedkommende i et fællessangperspektiv for derefter at sætte musik til,” siger sanger og komponist Søren Launbjerg fra bedømmelsesudvalget.

Han er forstander på Den Internationale Højskole, der lægger hus til gallakoncert den 14. november, hvor 10 finalemelodier præsenteres.

”Vi forestiller os, at alle de udvalgte sange fremføres af to professionelle sangere med sans for sprog og historiefortælling akkompagneret af en trio med klaver, bas og percussion, og at en efterfølgende udvælgelse af en vindersang foregår efter et pointsystem, der både tager højde for det deltagende publikums- og selvfølgelig bedømmelsesudvalgets indtryk,” siger Søren Launbjerg.


Om konkurrencen

  • Førstepræmien udgør 15.000 kr.
  • Ansøgningsfrist: 1. september 2015
  • Et bedømmelsesudvalg udvælger 10 finalemelodier, som bliver præsenteret ved en stor gallakoncert på Den Internationale Højskole i Helsingør d. 14. november.
  • Her vælges den endelige vindersang ved et samlet indtryk fra bedømmelsesudvalget og publikumsindtryk.
  • Konkurrencens bedømmelsesudvalg består af Michael Bojesen (dirigent, komponist og underviser), Jakob Bonderup (komponist, musiker og forstander på Engelsholm Højskole) og ovennævnte Søren Launbjerg. Man afventer pt. svar fra et adspurgt fjerde medlem af udvalget.

Sådan gør du:

Lydfiler (mp3, waw, etc. eller cd), tekster og noder (pdf-filer eller i billedformat som eksempelvis jpeg-filer) sendes til  halfdansange@remove-this.ipc.dk.

Evt. hard copies af materialet kan sendes til:
Den Internationale Højskole
Montebello Allé 1
3000 Helsingør
(mærk kuverten: Sangkonkurrence)