• A +
  • A -
  • print

Nyt fra DMF’s hovedbestyrelse

29.11.2016 af Nanna Klingsholm

Den nye hovedbestyrelse i Dansk Musiker Forbund har afholdt sit første møde og nedsat en række udvalg.

DMF's hovedbestyrelse efter Kongres 2016 (foto: Viktor Kruse)

Hovedbestyrelsen (HB) (se medlemmerne her) har afholdt møde den 17.-18. oktober. Det var første gang HB var samlet efter kongressen – for nogle var det allerførste HB-møde. På mødet var der derfor en introduktion til arbejdet i HB.

På mødet blev der også nedsat en række udvalg. Udover forretningsudvalget (se medlemmerne her), blev følgende udvalg nedsat: 

  • Ungdomsudvalg består af Benjamin Aggerbeck Woll (formand), Martin Valsted, Lars Kiehn, Michael Justesen og Henrik Jansberg.
  • Kursusudvalg består af Jan Østergaard (formand), Jesper Løvdal og Lars Kiehn. Knyttet til udvalget er DMF Peter Poulsen.
  • Tillidsmandsudvalg (TMU) består af Michael Justesen (formand), Inger Allan og Søs Nyengaard.
  • Selskabsmusikerudvalg (SEMU) består af Anders Laursen (formand), Kim Jensen. Knyttet til udvalget er Hanne Elkjær, Axel Boel og Erik Sletting.
  • Udvalg vedrørende De Små Afdelinger består af Vibeke Bonde Persson (formand), Kim Jensen og Bo Jacobsen. Knyttet til udvalget er Mikael Højris. 

Herudover var HB enig om, at der pt. ikke er behov for nedsættelse af yderligere udvalg - også med henblik på at holde mødeomkostningerne i ave. 

HB besluttede i øvrigt, at Repræsentantskabsmødet, jf. DMF´s love, afholdes 11.-12. juni 2017 – nærmere info herom følger. 

HB fastsatte desuden mødedatoer for 2017 samt dato for første HB-møde efter Kongressen i 2020. Det blev aftalt at sidstnævnte finder sted den 2.-4. september 2020. 

HB drøftede også den af Kulturministeriet nedsatte taskforce, der skal udarbejde en rapport angående Landsdelsorkestrene indeholdende anbefalinger om det fremtidige orkesterlandskab. 

Udover ovenstående var der forskellige administrative punkter på dagsordenen; herunder bl.a. ansættelse af en ny øverste administrativ leder i DMF (se tidligere nyhed om dette her).

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder