• A +
  • A -
  • print

Opbakning til Montmartre

07.09.2017 af Karen Bendix DMF

Spillestedet Montmartre står igen lukningstruet. Men nu med politikernes opbakning til at finde støtte.

Jazzhus Montmartre har opbakning fra de københavnske politikere - men det er stadig usikkert om støtten går igennem ved budgetforhandlingerne. (Foto: Massimo Fiorentino)

Da Jazzhus Montmartre sidste år mistede støtten fra Københavns Kommune på 700.000 kr. var endnu et jazzspillested truende tæt på lukning. Spillestedet fik i sidste øjeblik mulighed for at overleve endnu et år, da Københavns Kommunen kom spillestedet til undsætning, og gav Montmartre et års gratis husleje, samtidig med at flere private fonde ydede tilskud.

Nu er året gået, og Montmartre er endnu en gang lukningstruet, hvis ikke Københavns Kommune skyder de 700.000 kr. ind i spillestedet. I Københavns Borgerrepræsentation er der bred opbakning til at finde pengene fra både DF’s kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet, hvorimod Venstre ikke vil skyde flere penge i jazzhuset, skriver Politiken. 

Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen og næstformand Michael Justesen er positiv over den brede politiske opbakning til jazzspillestedet, hvor rigtig mange af landets dygtigste jazzmusikere har jobs, og siger:

”Dansk Musiker Forbund bakker op om kommunal støtte til Jazzhus Montmartre - både ud fra en musikbetragtning og ud fra en turismevinkel. Det lille spillested er blevet anbefalet af New York Times som den jazzklub man skulle besøge, hvis man kun havde 36 timer i København, og stedet har siden genfødslen i 2010 formået at kombinere det traditionsbevidste med høje, kunstneriske ambitioner, til stor glæde for både musikere og publikum. Montmartre udgør med andre ord en vigtig del af Københavns jazzscene, og bakkes af samme årsag op af adskillige store fonde. Og bestemt også af Dansk Musiker Forbund.”