• A +
  • A -
  • print

Orkester får økonomisk løft på 4 millioner

12.12.2018 DMF

Regeringen og DF afsætter 4 millioner kroner til Danmarks Underholdningsorkester

Regeringen og DF bevilliger 4 millioner kroner til Danmarks Underholdningsorkester over de næste to år. (Foto: Nikolaj Lund)

VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti blev for en uge siden enige om en ny finanslov for 2019. Men nu har regeringen og DF aftalt at afsætte en merbevilling på 2 millioner kroner årligt i 2019 og 2020 til Danmarks Underholdningsorkester, som således får 4 millioner kroner. Penge, der kommer fra en reservepulje, som regeringen har.

Kulturminister Mette Bock (LA) udtaler i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet:

Danmarks Underholdningsorkester har på privat initiativ formået at forene høj kunstnerisk kvalitet med en bred folkelig appel til alle aldersklasser. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give orkestret en økonomisk håndsrækning, der vil give orkestret bedre muligheder for at udvikle sig og sikre et mere langsigtet økonomisk fundament til glæde for de mange musikglade borgere rundt omkring i landet.

Musik til flere borgere

Danmarks Underholdningsorkester modtager i perioden 2017-2020 hvert år 1,5 mio. kr. i støtte på finansloven til at drive et fast sekretariat til planlægning af koncerter og varetage den løbende fundraising i forhold til private fonde, som udgør hovedelementet i orkestrets økonomi. De 2 mio. kr. årligt i 2019 og 2020 kommer således oven i dette beløb.

Hos Dansk Folkeparti er der glæde over merbevillingen. Alex Ahrendtsen og Morten Marinus udtaler således i en pressemeddelelse:

Vi er så glade for, at Underholdningsorkestret får et markant løft, så det kan komme ud til endnu flere danskere. Vi blev meget kede af det, da DR i sin tid lukkede orkestret, fordi det spillede underholdningsmusik, som andre ensembler ikke leverede. Med dette tiltag styrker vi den folkelige kultur i Danmark.