• A +
  • A -
  • print

Pas På Hørelsen på Tønder Festival

18.08.2015 af Astrid Bigoni

Der er ikke kun fokus på forebyggende løsninger på høreskader, når Pas På Hørelsen besøger Tønder Festival sidst i august. Også løsninger, der kan være med til at genskabe noget af den tabte hørelse og give kvaliteten tilbage både i musikken og i den daglige omgang med andre mennesker, er på dagsordenen.

Kom forbi Pas På Hørelsens telt på Tønder Festival og hør mere om høretab (Foto: Karen Bendix)

Et af de vigtigste råd, hvis du er musiker eller arbejder i særlig støjfyldte miljøer, er at bruge høreværn. 27. – 30. august løber Tønder Festival af stablen og Pas På Hørelsen drager sammen med sin faste samarbejdsmakker Audiovox til det sønderjyske for at udbrede kendskabet til, hvordan man som musiker kan undgå høretab.

Audiovox tilbyder at lave afstøbninger til ”musikerhøreværn” og giver 25 % rabat på festivalen til DMF-medlemmer. Fordelene ved disse formstøbte høreværn er bl.a. at man kan vælge at dæmpe på forskellige niveauer og ikke mindst at dæmpningen er lineær, så dæmpningen sker ens i alle frekvensområder.

Gadgets med indbyggede programmer

Moderne høreapparater hjælper ikke kun med at forstærke de naturlige lyde i omgivelserne. Som regel har de indbyggede programmer, som passer til forskellige miljøer, fx et ”festprogram” til større forsamlinger, et ”musikprogram” til koncerter osv. Flere topmodeller kommer også med forskellige programmer til maskering af tinnitus.

Kig forbi Pas På Hørelsens stand

Har du brug for høreværn, eller kan du nikke genkende til nogle af disse tegn på nedsat hørelse:

  • Du har svært ved at skelne stemmer i større forsamlinger
  • Du undgår sociale sammenkomster
  • Du hører dig sige sig ”hva?’” hele tiden
  • Du skal altid lige skal have vendt ”den gode side” til for at høre
  • Du er usikker på at tage ordet, når du er sammen med andre, for måske er der andre, der lige har sagt det, du gerne vil sige
  • Du synes, at lyden i tv generelt er blevet dårligere, og at folk mumler mere end før i tiden
  • Det kan være svært at høre, hvad der bliver sagt i telefonen.

 Så kom forbi Pas På Hørelsen på Tønder Festival og hør mere om, hvad du kan gøre og hvordan man overvinder eller lærer at leve med sit høretab.

Her finder du Pas På Hørelsen på Tønder Festival

Du finder Pas På hørelsens telt lige ved Indgang syd. Teltet er åbent torsdag – lørdag fra kl 12.00 – 18.00.

Om Pas På Hørelsen

Pas På Hørelsen er en informationskampagne, der rådgiver om sund omgang med lyd. Kampagnen er et samarbejde mellem Dansk Musiker Forbund og den danske producent af høreapparater, GN Hearing.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder