• A +
  • A -
  • print

Popcorn Time blokeres i Danmark

12.12.2017 af Morten Madsen DMF

Popcorn Time vil fremover ikke længere kunne benyttes af danske brugere.

Den ulovlige fildelingstjeneste til film og tv-serier Popcorn Time er blevet blokeret for de danske brugere.

Mange danskere bruger den ulovlige tjeneste Popcorn Time til at se film og tv-serier, og det har været en vanskelig sag for rettighedshavere og myndigheder i mange lande at få stoppet tjenesten.

Udfordringen er, at Popcorn Time er en decentral tjeneste, som brugerne i modsætning til en hjemmeside benytter via et program på deres computer eller fjernsyn, og at Popcorn Time distribuerer indhold, som hentes mange forskellige steder fra.

Blokere adgang til webadresse 

RettighedsAlliancen meldte allerede i 2015 Popcorn Time til politiet, men det førte ikke til, at tjenesten blev stoppet. Nu har Retten på Frederiksberg den 5. december 2017 imidlertid bestemt, at danske teleselskaber skal blokere adgangen til en lang række webadresser, der gør Popcorn Time funktionsdygtig. Popcorn Time vil dermed ikke længere kunne benyttes af danske brugere.

Dommen er en milepæl

DMFs chefjurist Morten Madsen siger:

”Det er en meget tilfredsstillende afgørelse af både stor praktisk og principiel værdi. RettighedsAlliancens arbejde har kæmpe betydning for om det kan lade sig gøre at have en lovlig forretning i Danmark med IP-baserede produkter på nettet.”

Dommen er en milepæl i beskyttelse af produkter og rettigheder online, og den er et vigtigt signal om, at distribution af IP-produkter som film og tv-serier er ulovligt, uanset hvilken teknik og fremgangsmåde, der bruges.På den juridiske bane er det første gang, man ser en retsafgørelse, der bestemmer, at et program i sig selv direkte krænker ophavsretten. Det er godt nyt for fremtidens håndhævelse over for digitale kriminelle, der i stigende grad benytter decentrale tjenester som Popcorn Time til at lave økonomisk kriminalitet og trække penge og trafik ud af danskerne.

Læs mere om dommen her

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder