• A +
  • A -
  • print

Priser til to musikerkollektiver

16.06.2017 af Karen Bendix DMF

To stærke musikerkollektiver løber med årets Entreprenørskabspris på hver 10.000 kr. til deres projekter.

Malwina Kołodziejczyk fra TakOrchestra modtog Entreprenørskabsprisen i Odense for projektet med at fremme fri improvisationsmusik gennem 12 YouTube indspilninger og udgivelser. DMF's faglige konsulent Thomas Hyllested overrakte prisen. (Foto Kasper Hafstrøm Bøg)

Dansk Musiker Forbund og Syddansk Musikkonservatorium uddeler for tredje år Entreprenørskabsprisen til de studerende, der har vist en særlig grad af handlekraft, selvstændighed og entreprenant initiativ.

Torsdag og fredag d. 15. og 16. juni blev de to entreprenørpriser uddelt på henholdsvis Odense og Esbjerg konservatorium under dimissionen, hvor dygtige nyudklækkede sangere og instrumentalister spillede smagsprøver af deres musik.

Fælles for de to projekter, der fik uddelt Entreprenørskabsprisen er musikernes arbejdsform i kollektiver – den ene med formålet at fremme fri improvisation, den anden med fokus på alternative muligheder for klassiske koncertturné.

Fri impro med TakOrchestra

På konservatoriet i Odense fik projektet TakOrchestra med Malwina Kołodziejczyk i spidsen, årets entreprenørskabspris. Tak Orchestra er et ambitiøst projekt, der skaber musikalske samarbejder på tværs af geografi, generationer og niveau for at sætte fokus på fri improvisationsmusik. Gennem et år vil 12 improvisations-sessions blive optaget og udgivet på YouTube. Det tværgående samarbejde musikerne imellem involverer en lang række gæsteoptrædener af både lovende og etablerede musikere fra den danske og den internationale jazzscene. TakOrchestra planlægger også en 13. session, der vil være en koncert med deltagelse af alle projektets medvirkende.

I motivationen står bl.a.

”Vinderen har med projektet, der strækker sig over et år og demonstreret stort entreprenant talent, stort engagement og et fornemt blik for inddragelsen af sociale medier. Modet, lysten, viljen og overblikket det kræver at føre et projekt som dette ud i livet vil vi ved Syddansk Musikkonservatorium gerne fremhæve som helt centrale værdier i den entreprenante musikers profil.”

Se ”The Encounters” her

Det klassiske kollektiv

Det Klassiske Kollektiv modtog Entreprenørskabsprisen 2017 som sit projekt med at skabe en turne med alternative spillesteder for musikere i det klassiske kollektiv. (Pressefoto)

På konservatoriet i Esbjerg gik årets entreprenørskabspris til Det Klassiske Kollektiv. En gruppe klassiske musikere fra konservatoriet har samlet sig på tværs af årgange, studieretning og hovedinstrument, og samarbejdet om en anden form for turné med klassisk musik. Turnéen er spredt ud til kirker og skoler – og skolebørn er inviteret til konservatoriets koncertsal som led i turnéen.

I motivationen står bl.a.:

”De studerende har vist særlig handlekraft ved at få turnéplan op at stå sideløbende – men i samspil - med deres daglige undervisning med alt hvad det indebærer af både musikalsk og praktisk forarbejde.”

Tillykke til begge kollektiver for de innovatiive samarbejder i musikkens tjeneste.

Fakta:

Hvad er entreprenørskabsprisen?

Entreprenørskabsprisen er på 10.000 kr. og uddeles af Syddansk Musikkonservatorium i samarbejde med DMF. Prisen tildeles en studerende eller en gruppe af studerende – i særlige tilfælde alumner - der har udvist en særlig grad af handlekraft, selvstændighed og entreprenant initiativ, hvorved der med afsat i studierelaterede projekter og/eller kunstnerisk virke er skabt værdi for andre, det være sig af økonomisk, social eller kulturel karakter. Det er studerende og undervisere ved Syddansk Musikkonservatorium, der har udpeget de nominerede.

Der uddeles en pris i Odense og en i Esbjerg.