• A +
  • A -
  • print

Roskildefagforening går nye veje og en formand siger farvel

08.03.2017 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

Erik Damgaard, formand i DMF Roskilde og tidligere medlem af DMF hovedbestyrelse, giver stafetten videre ved afdelingens generalforsamling d. 18. marts.

Erik Damgaard giver stafetten videre til DMF Roskildes generalforsamling, formodentlig til trommeslager og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen (foto: Victor Mark Kruse)

Blandt Roskildes fagforeninger fylder Dansk Musiker Forbund måske ikke så meget, men for de 85 medlemmer og som kulturel og arbejdsmarkedspolitisk frontkæmper har foreningen haft stor betydning, lyder det i en pressemeddelelse udsendt af DMF’s Roskildeafdeling.

I pressemeddelelsen lyder det endvidere: "Siden 1989 har basguitarist og komponist Erik Damgaard været formand, i en årrække også medlem af DMF hovedbestyrelse og kendt som en af de eneste, der har trodset formanden for musikernes landsorganisation, da han sidste år var kandidat til forbundsformandsposten. Det er slut nu, ved foreningens generalforsamling d. 18. marts på Ragnarock vil Erik Damgaard give stafetten videre, formodentlig til trommespiller og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen."

Erik Damgaard mener selv, han har været formand alt for længe og i samarbejde med bestyrelsen står han også bag et forslag til generalforsamlingen om rotationsprincip for formand og kasserer, så man for fremtiden kun kan sidde i tre perioder af to år.

Det kan virke paradoksalt, at netop en mand der har siddet så længe, ikke tidligere har gjort noget for at ændre tingene. Til det svarer Erik Damgaard:

”Præcist. Det er jo netop faren, jeg selv faldt i. Man fortsætter bare, fordi det går godt, medlemmerne er glade, og jeg og andre glemmer at kigge efter afløsere, men det skal vi sikre ikke sker i fremtiden.”

Et forslag om kønskvotering er også sat til afstemning i Roskildeafdelingen:

”Det nytter ikke noget med al den snak om, at nu skal vi også se at få nogle flere kvinder ind i musikken osv. Der skal noget handling til, snakken har intet medført – nu prøver vi det her. Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner, men i dette tilfælde ingen resultater. Vi er trætte af at høre gamle mænd tale om, at nu skal der også ske noget – forhåbentligt kan det inspirere andre,” lyder det fra DMF’s Roskildeafdeling.

DMF Roskilde holder generalforsamling lørdag den 18. marts kl. 11.00 på Ragnarock i Roskilde. 

Se listen over alle generalforsamlinger: www.dmf.dk/om/generalforsamlinger/ 

Nyheder fra MUSIKEREN

JazzCamp for Piger får tre nye ambassadører

18.01.2018

”Det ville være trist, hvis musikken kun var et mandligt udtryksmiddel. Derfor er der også brug for, at piger dyrker instrumenterne og den musikalske formning.” Sådan lyder det fra Marilyn Mazur, der...

Flere børn vil opleve klassisk musik

18.01.2018

100.000 børn og unge vil opleve et symfoniorkester i en koncertsal i løbet af fire år. Det sikrer ny fondsbevilling.

Relaterede nyheder